x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hackerul Guccifer, trimis în judecată de procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv

Hackerul Guccifer, trimis în judecată de procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv

18 Mar 2014   •   16:55
Hackerul Guccifer, trimis în judecată de procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv
Sursa foto: Hackerul Guccifer, trimis în judecată de procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului L.M.L, alias "Guccifer", în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, în scopul obţinerii de date informatice, restricţionarea accesului la date informatice, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic si violarea secretului corespondenţei, informează DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpatul L.M.L, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorilor de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, inculpatul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, inculpatul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză. Inculpatul L.M.L a fost condamnat definitiv, în anul 2012, pentru fapte similare.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: hacker guccifer judecata arest preventiv