x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hans Klemm susţine că este foarte important ca România şi SUA să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranţă

Hans Klemm susţine că este foarte important ca România şi SUA să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranţă

11 Oct 2018   •   14:36
Hans Klemm susţine că este foarte important ca România şi SUA să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranţă

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Hans Klemm, a declarat joi, într-o conferinţă de presă găzduită de Casa "Elie Wiesel", că este foarte important ca cele două state să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranţă. 

"Este foarte important ca România şi Statele Unite ale Americii să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranţă. Am vizitat punctul de trecere a frontierei Sighet şi, privind la Ucraina, mi-am adus aminte de ceea ce s-a întâmplat acolo, în urma amestecului Rusiei. Vă asigur că SUA este un prieten al României", a precizat Hans Klemm. 

Aflat la Sighetu Marmaţiei, Klemm a afirmat că oraşul de la marginea României este unul în care au avut loc întâmplări tragice atât în perioada celui de-al Doilea Război Mondial cât şi în timpul comunismului. 

"Nu trebuie să uităm, totuşi, că aici (în Sighetu Marmaţiei n.r.) au avut loc întâmplări tragice; mă refer la deportarea evreilor şi la închisoarea comunistă unde şi-au găsit sfârşitul mari oameni ai României, cum ar fi Iuliu Maniu. Asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple vreodată", a spus Hans Klemm. 

El a apreciat efortul autorităţilor locale de a păstra vie memoria laureatului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel (30 sep. 1928 - 2 iul 2016), născut la Sighetu Marmaţiei, loc din care, împreună cu familia sa, a fost deportat în lagărele de concentrare naziste. 

"Mă bucur să văd cum aici, în locul unde s-a născut Elie Wisel, memoria lui este păstrată aşa cum se cuvine. Voi reveni cu mare plăcere la Sighet", a mai spus ambasadorul. 

Hans Klemm s-a întâlnit, joi, cu autorităţile din municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţilor evreieşti şi ucrainene. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Hans Klemm