x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hanul Gabroveni, pe ultima sută de metri

Hanul Gabroveni, pe ultima sută de metri

de Iulia Barbu    |    06 Apr 2013   •   17:47
Hanul Gabroveni, pe ultima sută de metri

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a declarat, sâmbătă, că lucrările de restaurare a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric vor fi finalizate la sfârşitul acestui an. "E a doua oară când venim pe şantier şi evoluţia e vizibilă, cu mult respect şi grijă faţă de ce a existat aici şi cu dorinţa de a păstra tot ce poate fi păstrat, pentru a vedea şi celelalte generaţii cum arăta, cum se restaurează. Se înlocuiesc cărămizile afectate şi deteriorate şi păstrăm cât de mult putem din ceea ce a fost", a precizat Sorin Oprescu.

Hanul Gabroveni este o bijuterie arhitecturală. Ani de-a rândul autorită]ile l-au lăsat e izbelişte. Oată finalizat centrul istoric, proiectul Gabroveni a început săăprindă via]ă. Lucrările de restaurare, extindere si remodelare funcţionala a Hanului au început în luna februarie 2012, urmand a fi finalizate, conform contractului, la data de 31 decembrie 2013. In prezent, intreaga lucrare este realizata in proportie de 42%, din care: 68% pentru corpul vechi şi 12% pentru corpul nou.

Lucrarile de restaurare, extindere si remodelare functionala a Hanului Gabroveni au fost atribuite catre SC Aedificia Carpati SA, in baza procedurii de cerere de oferta derulata prin asocierea ArCuB cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in calitate de autoritati contractante.

Valoarea contractului de lucrari se ridica la suma de 17.000.000 lei la care se adauga TVA in suma de 4.080.000,00 lei, din care: 6.956.400 Lei (inclusiv TVA) platiti din fonduri ale Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, prin Unitatea de Management a Proiectelor SEE (UMP) (plati efectate) şi 14.123.600 Lei (inclusiv TVA), bani ce vor fi platiti de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti din bugetul aprobat in conditiile legii, pentru lucrarile de Extindere a Hanului Gabroveni

×