x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horia Georgescu, şeful ANI: "Dacă ANI ajunge sub control parlamentar, cu siguranţă mi-aş da imediat demisia"

Horia Georgescu, şeful ANI: "Dacă ANI ajunge sub control parlamentar, cu siguranţă mi-aş da imediat demisia"

13 Aug 2013   •   11:56
Horia Georgescu, şeful ANI: "Dacă ANI ajunge sub control parlamentar, cu siguranţă mi-aş da imediat demisia"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a susţinut că, în cazul în care instituţia pe care o conduce ar ajunge sub controlul Parlamentului, şi-ar da imediat demisia.

"Dacă ar ajunge sub control parlamentar, cu siguranţă că mi-aş da demisia. Nu poţi să fii controlat în mod direct, aşa cum îşi doresc unii parlamentari să cheme procurori, funcţionari publici, oameni din servicii secrete să dea răspunsuri pentru aplicarea legii. Este un mod nedemocratic de a avea o separaţie autentică a puterilor în stat", a adăugat Horia Georgescu, răspunzând unei întrebări.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care se doresc câteva schimbări ale legii ANI, dorite inclusiv de preşedintele ANI, însă nişte schimbări tehnice, ale elementelor care pot îmbunătăţi cadrul legislativ. "Sistemul poate fi îmbunătăţit. De exemplu, o declaraţie de avere poate fi depusă în acest moment în trei sau patru locuri. Nu este necesar acest lucru, declaraţia de avere trebuie depusă doar la Agenţia Naţională de Integritate. Sunt câteva elemente tehnice care pot fi îmbunătăţite", a subliniat Horia Georgescu.

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu