x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horia Moculescu, internat la Spitalul Floreasca. Compozitorul ar putea fi operat

Horia Moculescu, internat la Spitalul Floreasca. Compozitorul ar putea fi operat

13 Ian 2014   •   11:24
Horia Moculescu, internat la Spitalul Floreasca. Compozitorul ar putea fi operat
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Compozitorul Horia Moculescu a fost internat în Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în urma unor dureri abdominale puternice. Medicii au stabilit că este vorba despre colică biliară şi urmează să decidă dacă va fi operat, au declarat luni, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.

Potrivit surselor citate, Horia Moculescu a fost internat duminică dimineaţa în Spitalul Floreasca, fiind supus mai multor investigaţii medicale pentru a se stabili cauza durerilor abdominale.

Horia Moculescu, născut pe 18 martie 1937, la Râmnicu-Vâlcea, este pianist, interpret vocal, compozitor, mediator şi creator de programe TV. A învaţat autodidact acordeonul la vârsta de şase ani, apoi a urmat cursurile medii la Turda, la Liceul de Băieţi (astăzi Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda), unde s-a remarcat prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzică uşoară la pian şi la acordeon.

 Din cauza aşa-zisei "origini sociale nesănătoase" din timpul regimului comunist (din partea mamei - Midia Copetti-, Moculescu este de origine italiană, iar din partea tatălui - Nicolae Moculescu -, fost ofiţer în armata română interbelică, este de origine română), nu a putut urma cursurile universitare la Conservatorul din Bucureşti. S-a înscris la Facultatea de Mine din Petroşani, unde şi-a pus în evidenţă talentul de interpret muzical în cadrul orchestrei facultăţii.

În continuare, s-a dedicat exclusiv muzicii, activând ca pianist în localuri de bun renume din Bucureşti şi de pe litoralul Mării Negre. În această perioadă a început să compună melodii de muzică uşoară. Piesa lui de debut a fost "De-ai fi tu salcie la mal".

Este realizatorul emisiunii de televiziune "Atenţie, se cântă!". De asemenea, este membru al Uniunii Compozitorilor. A compus aproximativ 500 de melodii şi a luat peste 200 premii.

×
Subiecte în articol: horia moculescu