x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotel de lux între monumente istorice

Hotel de lux între monumente istorice

de Iulia Barbu    |    02 Dec 2010   •   18:02

Clădirea va fi ridicată în curţile imobilelor de la intersecţiile Eminescu – Dorobanţi şi Dorobanţi – Broşteanu. Zona este împrejmuită de trei monumente istorice Eminescu 27, Dorobanţi 18 şi Dorobanţi 20. “Pentru ca proiectul să devină realizabil are nevoie de avizul arhitectului-şef al Capitalei, de avize de la Direcţia de Cultură Bucureşti, Ministerul Dezvoltării, Agenţia de Mediu, iar în final de votul Consiliului General al Capitalei”, a precizat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”.

 Jurnalul Naţional a relatat în vara anului trecut modul în care terenul pe care urma să se ridice hotelul de 46 de metri era scăpat de clădirile existente. În luna iulie, două clădiri anexe erau puse la pământ fără aviz de demolare. Aflate pe Strada Ernest Broşteanu, la numărul patru, cele două imobile ar fi trebuit să aibă un statut special, ele aflându-se pe raza de protecţie a trei monumente istorice. Investitorul care a achiziţionat cele două imobile, din apropierea Pieţei Romană, nu a obţinut şi avizul de demolare.

 Cele două case de pe Strada Broşteanu au fost achiziţionate de firma Rubin Gold, la pachet cu încă alte câteva imobile din împrejurimi. Trei proiecte au fost prezentate spre avizare, cel mai fantezist fiind un bloc de 200 de etaje. Un an mai târziu de la demolarea cu cântec şi negocierile cu comisiile de avizare, proiectul a primit aprobare pentru un imobil de 46 de metri. Planul Urbanistic Zonal pentru Zonele Protejate valabil din 2000 prevedea o înălţime maximă de 13 metri în Strada Broşteanu, 16 metri în Strada Dorobanţi şi 27 metri în Strada Eminescu. Consiliul General are însă voie să deroge de la înălţimile maxime.

×