x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş au ajuns la manifestările dedicate Unirii Principatelor

Iaşi: Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş au ajuns la manifestările dedicate Unirii Principatelor

24 Ian 2016   •   11:53
Iaşi: Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş au ajuns la manifestările dedicate Unirii Principatelor

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au ajuns, duminică, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Militarii Brigăzii 30 Mihai Viteazu au prezentat onorul preşedintelui, după care a fost intonat Imnul Naţional.

Atât preşedintele, cât şi primul ministru vor participa la ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, după care vor rosti alocuţiuni în faţa mulţimii.

Ulterior, şeful statului va depune flori la Monumentul "Alexandru Ioan Cuza" şi la mormântul domnitorului de la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi".

Peste 200 de jandarmi şi poliţişti vor asigura securitatea şi ordinea publică în perimetrele în care se vor desfăşura acţiuni dedicate Micii Uniri. La manifestările de la Iaşi participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă şi membri ai cabinetului Cioloş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis mica unire iasi