x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În cazul preotului român Bojan Alexandrovici hotărârea sârbilor este invalidă

În cazul preotului român Bojan Alexandrovici hotărârea sârbilor este invalidă

de Daniela Cârlea Şontică    |    30 Oct 2008   •   00:00

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit ieri şi azi în şedinţă, a calificat drept "invalidă" caterisirea preotului român Bojan Alexandrovici de către Tribunalul bisericesc al Episcopiei Sârbe de Timoc. 



Hotărârea nu este în vigoare deoarece preotul nu aparţine de Biserica Ortodoxă Sârbă, ci de Biserica Ortodoxă Română. Motivul de supărare al reprezentanţilor bisericii sârbe a fost acela că preotul Bojan a săvârşit slujbe în limba română.

Sinodul BOR l-a delegat pe Episcopul Daniel al Episcopiei Daciei Felix să susţină în faţa autorităţilor sârbe dreptul preoţilor români din zonă de a oficia slujbe în limba maternă.

"Este de dorit ca Biserica Ortodoxă Sârbă să manifeste faţă de vlahii sau românii ortodocşi din Serbia aceeaşi atitudine binevoitoare pe care o arată constant Biserica Ortodoxă Română faţă de sârbii ortodocşi de pe teritoriul României, respectându-i ca fraţi şi sprijinindu-i să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi românii ortodocşi", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.  

×
Subiecte în articol: romania