x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări – Enervări – Mirări

Întrebări – Enervări – Mirări

04 Iul 2008   •   00:00

Ne enervează scandalul care a izbucnit pe tema copiatului la Bac. De fapt, ne enervează că a izbucnit abia acum, după 18 ani de la "relaxarea" din sistemul de învăţămînt postdecembristă. Se ştie de foarte mult timp că se copiază, că se dau şpăgi, că se cer bani şi elevilor care nu sînt dispuşi să-i dea, astfel încît supraveghetorii să dea o mînă de ajutor de cîte ori "se cere".



  • Ne scoate din minţi neputinţa pe care o simţim în faţa unui agent al poliţiei rutiere care ne opreşte şi ne amendează pentru ceea ce n-avem cum să demonstrăm că n-am făcut, doar pentru că ar cîntări mai mult cuvîntul lui decît al nostru. Cum să demonstrezi că circulai regulamentar pe raza localităţii Megidia miercuri, la prînz, cînd agentul îţi spune foarte politicos "nu v-aş fi deranjat din trafic dacă aţi fi avut luminile de întîlnire". Cînd te dai jos din maşină să-i arăţi actele, opreşti motorul şi le stingi din reflex, deci nu mai poţi să demonstrezi nimic, iar martori nu-s.
  • Ne enervează scandalul care a izbucnit pe tema copiatului la Bac. De fapt, ne enervează că a izbucnit abia acum, după 18 ani de la "relaxarea" din sistemul de învăţămînt postdecembristă. Se ştie de foarte mult timp că se copiază, că se dau şpăgi, că se cer bani şi elevilor care nu sînt dispuşi să-i dea, astfel încît supraveghetorii să dea o mînă de ajutor de cîte ori "se cere".

×
Subiecte în articol: observator