x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: Aproximativ 80 de milioane de țigarete confiscate în Constanța, Giurgiu și Curtici

IGPR: Aproximativ 80 de milioane de țigarete confiscate în Constanța, Giurgiu și Curtici

02 Noi 2013   •   16:36
IGPR: Aproximativ 80 de milioane de țigarete confiscate în Constanța, Giurgiu și Curtici

Aproximativ 80 de milioane de țigarete au fost confiscate în urma controalelor desfășurate, vineri, de Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. în zonele libere din Constanța Sud Agigea, Giurgiu și Curtici, informează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma primelor verificări, polițiștii au confiscat de la 13 agenți economici din zonele libere, în vederea continuării verificărilor, 79.118.263 de țigarete.

Au fost descoperite cinci societăți comerciale care dețineau stocuri de produse din tutun fără a avea licențe de lucru în zonele libere, existând, totodată, o diferență de aproximativ 30.000 de țigarete, între stocurile scriptice și faptice.

De asemenea, activitatea a patru agenți economici face obiectul cercetărilor efectuate de Direcția de Investigare a Fraudelor — I.G.P.R. și Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Giurgiu, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul vamal și al produselor accizabile.

Acțiunea a vizat activitatea a 20 de societăți comerciale, sub aspectul respectării legislației în vigoare privind operațiunile în zonele libere și al identificării situațiilor în care mărfurile (țigarete, țigări de foi, trabucuri, tutun narghilea, tutun brut), au fost introduse în circuitul comercial fără efectuarea formalităților vamale și fără plata impozitelor și taxelor aferente.  

×
Subiecte în articol: contrabanda tigari tigari igpr