x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilegal - Apa Nova cere noi scumpiri

Ilegal - Apa Nova cere noi scumpiri

de Monica C. Andrei    |    04 Feb 2006   •   00:00
Ilegal - Apa Nova cere noi scumpiri

Conducerea societatii Apa Nova nu recunoaste sub nici o forma ca incarca abuziv facturile bucurestenilor, trecand inclusiv pierderile din sistem.
Mai mult, francezii au tupeu si propun Primariei Capitalei sa investeasca milioane de euro intr-o noua retea de apa, in conditiile in care, conform contractului de concesiune, ei sunt obligati sa o faca.

Solutia oferita de Apa Nova, pentru ca cei peste 200.000 de locatari ai imobilelor alimentate cu apa potabila prin retele telescopice sa nu mai plateasca un consum echivalent cu un bazin de 25 de metri, presupune o investitie de 26 de milioane de euro. Adica construirea unor noi retele de apa, cu bransamente direct la nivelul blocului. Din aceasta suma, Apa Nova ar suporta doar 7,6 milioane de euro, respectiv costurile de montare a contoarelor la bransament, restul Primaria Capitalei.

ABUZIV. Andreas Baude (foto), directorul societatii, a venit si cu o alternativa. Pentru a scuti Municipalitatea de o investitie de 19 milioane de euro el propune o majorare a tarifului pentru metrul cub de apa, de cel putin 8%.

Radu Dumitrescu, directorul tehnic al ARBAC, organism care verifica activitatea companiei, considera ca Apa Nova nu respecta legea. "Din septembrie anul trecut, Apa Nova factureaza abuziv, incarcand factura cu un consum nereal", a spus Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: observator nova apa nova