x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Bucureşti, profesorii examinatori au spus prezent la BAC

În Bucureşti, profesorii examinatori au spus prezent la BAC

22 Iun 2009   •   00:00
În Bucureşti, profesorii examinatori au spus prezent la BAC

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat astăzi că, până la ora 10,00, nu au fost semnalate probleme în cele aproximativ 70 de centre de examinare din Bucureşti privind prezenţa preşedinţilor, vicepreşedinţilor şi profesorilor examinatori la examenul de bacalaureat.



Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, citat de Agerpres, în mai mult de jumătate din centrele de examinare sunt instalate camere video care supraveghează holurile liceelor în care se desfăşoară examenul de bacalaureat.

'În mai mult de jumătate din centrele de examinare există camere video de supraveghere care asigură holurile pentru a vedea cine intră şi cine iese din sala de examen şi astfel va avea un control asupra acestui aspect', a afirmat Banu.

Luni exista probabilitatea că profesorii să lipsească la examenul de bacalaureat, întrucât norma unui profesor examinator a fost redusă la aproximativ jumătate din cea de anul trecut.

La sesiunea iunie-iulie 2009 a Bacalaureatului s-au înscris peste 220.000 de elevi repartizaţi în 622 de centre de examen.

Potrivit metodologiei, fiecare profesor va evalua răspunsul candidatului de la probele orale cu note de la unu la zece, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească un punct.

Probele orale sunt eliminatorii, precizează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permit rezolvarea lor în maximum 10-15 minute. Un candidat se consideră promovat la proba orală dacă a obţinut nota finală cinci.

Desfăşurarea probelor orale are caracter public, accesul făcându-se cu avizul preşedintelui comisiei.

MECI a interzis colectarea sau favorizarea colectării fondurilor materiale sau băneşti de la candidaţi la profesorii acestora sau de la orice persoană care are o rudă în rândul candidaţilor.

Persoanele surprinse săvârşind astfel de fapte riscă, după cum precizează MECI, sancţiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, după caz. (V.A.)

×
Subiecte în articol: scoala