x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In faliment - Fugarul israelian, arestat in Italia

In faliment - Fugarul israelian, arestat in Italia

de Marina Constantinoiu    |    01 Sep 2007   •   00:00
In faliment - Fugarul israelian, arestat in Italia
Sursa foto: Boaz Openheim - Yediot Aharonot/

Directorul companiei de construcţii israeliene Heftsiba, Yona Boaz, dat in urmărire internaţională prin Interpol de autorităţile israeliene, a fost arestat joi seara in Italia.



Directorul companiei de construcţii israeliene Heftsiba, Yona Boaz (foto), dat in urmărire internaţională prin Interpol de autorităţile israeliene, a fost arestat joi seara in Italia.

In urmă cu circa trei săptămăni, Yona Boaz a fugit din Israel, după ce firma sa a ajuns in faliment. Poliţia şi presa israeliană l-au bănuit că s-ar fi ascuns in Romănia, ceea ce s-a dovedit a fi fost real, după ce MIRA a confirmat că acesta s-a aflat in Romănia intre 31 iulie şi 2 august. La 2 august, acesta a părăsit Romănia, la bordul unui avion cu destinaţia Milano.


ERA LA MASĂ. La Milano a şi fost arestat, de altfel, potrivit cotidianului online Ynet. Şi nu era singur la restaurantul de unde a fost săltat, ci cu soţia sa, care, in urmă cu numai căteva zile, acorda un interviu in exclusivitate cotidianului israelian Yediot Aharonot in care afirma că nu ştie nimic despre soţul său şi că, mai mult, chiar se teme că acesta şi-ar fi putut pune capăt zilelor. Nu şi-a pus, după cum se vede, dar sigur a pus capăt pentru ceva timp libertăţii. Yona a fost reţinut in baza informaţiilor primite de la poliţia israeliană, iar autorităţile vor prezenta solicitarea de extrădare. Conform site-ului ynetnews.com, un audit independent al companiei Heftsiba a indicat că, incepănd din martie, aproximativ 70 de milioane de şekeli (circa 14 milioane de euro) au fost transferate unor companii private din acelaşi grup şi este posibil ca banii să fi fost transferaţi in conturi din străinătate.

×
Subiecte în articol: observator