x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Mehedinţi, niciun profesor nu s-a retras din comisiile de bacalaureat

În Mehedinţi, niciun profesor nu s-a retras din comisiile de bacalaureat

21 Iun 2009   •   00:00

Niciunul dintre cei 998 de profesori din judeţul Mehedinţi implicaţi în procesul de examinare şi evaluare a elevilor înscrişi la examenul de bacalaureat nu şi-au exprimat intenţia de a se retrage, în termenul prevăzut de reglementările în vigoare, din comisiile organizate cu acest prilej.



Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Mihai Dima, a declarat astăzi, pentru Agerpres, că deşi cadrele didactice amendează dezinteresul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării în ceea ce priveşte 'diminuarea drepturilor băneşti ce li se cuvin pentru supravegherea şi evaluarea celor 3.400 de elevi, din conştiinţă vor fi prezenţi luni la examenul de bacalaureat'.

În Mehedinţi au fost stabilite opt comisii de examinare şi trei de corectare a lucrărilor elevilor în toate cele cinci oraşe ale judeţului.

Faţă de această situaţie, deputatul PD-L Doiniţa Chircu a adus critici ministrului Ecaterina Andronescu, acuzând-o de lipsă de interes faţă de drepturile profesorilor şi de identificarea resurselor financiare necesare plăţii activităţii depuse de profesori la examenul de bacalaureat.

'Ministerul trebuia să găsească soluţii pentru asigurarea de fonduri, şi nu să se trezească cu patru zile înainte de examen şi să invoce lipsa de fonduri', a spus deputatul Doiniţa Chircu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: scoala