x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În primele 3 luni ale anului, căutările de bilete de avion au depășit nivelul anului 2019

În primele 3 luni ale anului, căutările de bilete de avion au depășit nivelul anului 2019

01 Apr 2022   •   20:00
În primele 3 luni ale anului, căutările de bilete de avion au depășit nivelul anului 2019

În primele 3 luni ale anului, căutările și vânzările de bilete de avion au depășit nivelul anului 2019. Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța sunt principalele țări alese de turiștii români în prima parte a acestui an.

Călătoriile cu avionul au reintrat în normal după aproape 2 ani de evoluție oscilantă. Românii au reluat city break-urile, dar și deplasările în interes de serviciu sau pentru studii în afara țării și pentru prima dată în ultimele 24 de luni sunt mai multe rezervări de bilete de avion decât în anul 2019.

Printre cele mai căutate destinații europene sunt Italia, Marea Britanie, Spania, Germania sau Franța, țări frecventate atât de turiști, cât și de cei care călătoresc pentru a-și vizita rudele din afara țării.

Conform datelor Vola.ro, cererea către destinații precum Londra, Roma, Madrid, Barcelona și Paris rămâne crescută în rândurile românilor. De altfel, există semne bune și în ceea ce privește intențiile lor de călătorie în 2022, aceștia având în plan mai multe city-break-uri (39.9%), mai multe vacanțe pe an (35.3%) sau un concediu prelungit (21.7%).

Pentru un bilet spre unele dintre cele mai solicitate rute, Roma sau Londra, românii pot scoate din buzunar începând de la 11 euro. Pentru un zbor până la Madrid, românii plătesc în această primăvară pentru un bilet în jur de 10 euro, iar pentru Barcelona 26 euro.

Peste 55% dintre respondenți intenționează să plece într-o deplasare în următoarele trei luni, în timp ce 35% dintre ei vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, ceea ce înseamnă că industria turismului va beneficia, în scurtă vreme, de o creștere semnificativă, susținută și de sezonul estival.

Pentru următoarele trei luni, românii (40.5%) au în plan să viziteze un oraș mare/o metropolă, având în vedere contextul favorabil al ridicării restricțiilor pandemice, dar și temperaturile plăcute din timpul primăverii. Destinațiile de plajă rămân în topul preferințelor turiștilor (32.5%) și vor fi din ce în ce mai căutate pe măsură ce măsură ce ne apropiem de luna iunie.

Interesante sunt și preferințele turiștilor cu privire la destinațiile alese, aceștia preferând să rămână în zone cât mai apropiate de casă și accesibile financiar. 75% dintre participanții la studiu au declarat că vor călători în Europa în 2022, 11% au ales călătoriile în România, 7.6% își doresc destinații non-europene (Dubai, Iordania etc.), în timp ce doar 5.9% plănuiesc o vacanță într-o țără exotică (Mexic, Thailanda etc.).

„Situația din Ucraina s-a tradus în zona călătoriilor cu avionul într-o predispoziție spre rezervările last-minute pentru următoarele 1-2 luni și mai puțin spre rezervările pentru un orizont de timp mediu, de 4-6 luni, cum vedeam în anii anteriori. În primele două săptămâni din luna martie românii au vrut să aștepte să vadă cum evoluează lucrurile în țara vecină, însă acum lucrurile au revenit la normal și chiar peste estimările noastre”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Atunci când vine vorba despre alegerea următoarei destinații, românii se orientează, în primul rând, în funcție de promoțiile disponibile (41.1%). Aproximativ 35% dintre respondenți susțin că iau decizia de călătorie în funcție de informațiile prezentate pe site-uri și bloguri de travel, în timp ce 12% dintre ei își găsesc inspirația în social media.

Cât despre modalitatea de transport aleasă de români pentru călătoriile din 2022, câștigă avionul, preferat de 94.5% dintre respondenți. Urmează mașina personală (2.8%), trenul (1.4%) și alte variante (mașină închiriată, vas de croazieră etc.). Nu în ultimul rând, românii călătoresc în continuare alături de familie (50%), alături de partener (46.6%), alături de prieteni (30.3%), dar și singuri (17.2%).

 

×