x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă o victimă a şantierului

Încă o victimă a şantierului

de Diana Scarlat    |    11 Aug 2009   •   00:00

Un om a murit ieri pe platforma unei firme care lucrează la autostrada Bucureşti-Braşov. Accidentul a avut loc la numai două zile după tragedia de la Combinatul de oţeluri Mechel Târgovişte.



Muncitorul decedat ieri lucra pe raza comunei Ştefăneşti, din judeţul Ilfov, şi se afla într-o macara atunci când s-a produs accidentul. Bărbatul şi-a prins capul între cabina utilajului şi un perete. Ambulanţa a ajuns imediat la rănit, după ce colegii victimei au apelat serviciul 112, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa muncitorului. Acesta suferise un traumatism cranian foarte grav, decedând înainte de a putea primi un ajutor. "Am ajuns la 10 minute de la sesizarea cazului la 112, însă persoana era deja decedată", a declarat Cristian Grasu, şeful serviciului de Ambulanţă Ilfov.

Accidentele de muncă s-au înmulţit în ultima vreme, deşi Inspecţia Muncii avertizează permanent angajatorii în legătură cu necesitatea măsurilor de protecţie. Cele mai multe victime sunt pe şantiere, iar locul secund îl au exploziile din fabrici. Patru angajaţi ai combinatului Mechel Târgovişte au fost răniţi sâmbătă în urma unei posibile explozii la un cuptor de ardere a varului. Doi dintre ei sunt internaţi la Bucureşti, la Spitalul de Arşi, în stare foarte gravă. Ceilalţi doi au fost răniţi uşor, leziunile suferite putând fi tratate ambulatoriu. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa au declarat că în interiorul cuptorului nu a avut loc o explozie, aşa cum s-a presupus iniţial, ci o desprindere a unei bucăţi de var de pe peretele interior al cuptorului. În cădere, bucata respectivă a lovit pereţii cuptorului, inclusiv uşa de vizitare a instalaţiei, unde se afla unul dintre cei patru muncitori răniţi. Sperând să-şi ajute colegii, peste 100 de salariaţi ai combinatului de oţeluri Mechel Târgovişte au donat ieri sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Dâmboviţa. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală au reevaluat ieri starea celor doi, fiind rezervaţi în privinţa şanselor lor de recuperare.

×
Subiecte în articol: observator