x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe Luna Sfântă Ramazan pentru comunitatea musulmană din România

Începe Luna Sfântă Ramazan pentru comunitatea musulmană din România

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2024   •   15:45
Începe Luna Sfântă Ramazan pentru comunitatea musulmană din România
Sursa foto: Unsplash.com

Luni, 11 martie 2024, marchează începutul celei mai sfinte luni din calendarul musulman, Luna Ramazanului, pentru comunitatea musulmană din România. Timp de 30 de zile, credincioșii vor sărbători această perioadă de post și rugăciune, în care se abțin de la alimente și apă între zori și apusul soarelui.

Luna Ramazanului este un pilon esențial al credinței islamice, un timp dedicat purificării, autocontrolului și aprofundării spirituale. În această perioadă, mesele rituale de Iftar (la apus) și Sahur (înainte de zori) aduc familii și prieteni împreună într-un gest de comuniune și recunoștință, potrivit ct100.ro.

Această practică religioasă este considerată un act de pietate și recunoștință față de Allah, iar tradiția islamică spune că în timpul Ramazanului porțile Paradisului sunt deschise, cele ale iadului sunt închise, iar diavolii sunt încătușați.

Muftiatul Cultului Musulman din România a pregătit în prealabil distribuirea de pachete cu alimente pentru 500 de familii nevoiașe, în colaborare cu Fundația „Hasene” din Germania. De asemenea, în timpul Lunii Ramazanului, încă 4000 de pachete vor fi împărțite, în parteneriat cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA, Directoratul de Servicii Religioase din Turcia și Fundația „GUR” din România.

„Fie ca Luna Sfântă Ramazan să fie binecuvântată! Ramazan ayîmîz qayîrlî bolsîn! Ramazan ayımız hayırlı olsun! Ramadan kareem!”, a transmis muftiul Muurat Iusuf, liderul Cultului Musulman din România.

×
Subiecte în articol: Luna Ramazan calendarul musulman