x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Început de campionat, la DIICOT

Început de campionat, la DIICOT

de Lacrima Andreica    |    31 Iul 2009   •   00:00
Început de campionat, la DIICOT
Sursa foto: David Moldovan/

Sarabanda pornirii acţiunilor în justiţie împotriva unora dintre cei mai puternici oameni de fotbal scoate din joben un nou nume greu. Omul de afaceri şi patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost trimis ieri în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).



Acuzaţiile care i se aduc sunt legate de şantaj şi de sprijinirea unui grup infracţional organizat în aşa-numitul dosar "Gazeta 2", care a pus pe jar şi sub acuzaţie în urmă cu trei ani ziarişti şi manageri ai ziarului Gazeta de Cluj.

CE I SE IMPUTĂ
Anchetatorii spun că, în perioada 2004-2006, Arpad Paszkany "a susţinut financiar grupul infracţional condus de Liviu Man prin finanţarea sub diverse forme a publicaţiilor aparţinând trustului Gazeta". Mai mult, arată anchetatorii, Arpad Paszkany a folosit publicaţiile grupului în interesul său personal şi în interesul societăţilor pe care le deţinea în încercarea de a-şi determina competitorii să renunţe la participarea la licitaţii, de exemplu, sau să încheie contracte având ca ţintă obţinerea de foloase materiale în scop ilicit.

În acelaşi comunicat prezentat de anchetatori se mai arată că, "în perioada ianuarie-noiembrie 2006, inculpatul a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa unei părţi vătămate pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, un teren de 13.974 de metri pătraţi situat în municipiul Cluj-Napoca, a cărui valoare de circulaţie era de 400.000 euro".

ÎNCRENGĂTURILE
Legătura omului de afaceri cu Liviu Man, directorul trustului Gazeta, s-a concretizat şi prin aceea că i-ar fi oferit acestuia din urmă, la preţuri modice, mai multe birouri pentru funcţionarea ziarelor. De reţinut este că, şapte angajaţi ai Gazeta, printre care şi directorul acesteia, Liviu Man, au fost arestaţi în 2006 fiind acuzaţi de şantaj. Dosarul a ajuns să fie judecat la Tribunalul din Brăila, care a dispus retrimiterea dosarului la procurori şi refacerea întregii urmăriri penale.


×
Subiecte în articol: sport paszkany diicot