x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incinerator performant la Braşov

Incinerator performant la Braşov

25 Apr 2007   •   00:00

Lafarge Romania a inaugurat ieri, la Braşov, unul dintre cele mai performante incineratoare de deşeuri solide din Europa. Investiţia, in valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro (20 de milioane de lei), este destinată reducerii deşeurilor provenite de la fabrica de ciment de la Hoghiz, precum şi diminuării impactului activităţii desfăşurate asupra mediului inconjurător.

Potrivit companiei care activează in domeniul producerii de betoane, agregate, plăci de gips-carton, una dintre cele două instalaţii inaugurate ieri la Uzina Hoghiz din Braşov constă intr-un sistem de desprăfuire a cuptorului de ciment, cu tehnologie de filtrare cu saci de fibră de sticlă cu scuturare la joasă presiune. Acest sistem a costat circa 4 milioane de euro, au anunţat surse Lafarge.

Al doilea echipament, care a costat in jur de 1,5 milioane de euro, este un sistem de tocare, dozare şi injecţie a deşeurilor solide (industriale şi menajere) care urmează să fie coincinerate in cuptorul de ciment.

Intr-un comunicat de presă, Lafarge aminteşte că a investit in Romania, de la intrarea sa pe piaţa de ciment, in urmă cu aproximativ zece ani, peste 50 de milioane de euro pentru ameliorarea performanţelor de mediu ale companiei. In următorii cinci ani, grupul francez, care deţine trei unităţi de producţie in Romania (la Medgidia, la Hoghiz şi la Targu-Jiu), şi-a anunţat intenţia de a dubla aceste investiţii destinate sănătăţii mediului inconjurător.
Cu aproximativ 71.000 de angajaţi in 70 de ţări, compania Lafarge a inregistrat vanzări de 17 miliarde de euro in 2006.

×
Subiecte în articol: verde!