x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Sep 2007   •   00:00

Periplul păcii - Incepe "Odiseea Dunării"

Peste o sută de artişti au inceput ieri un periplu in favoarea păcii, timp de 15 zile pe Dunăre, de la Viena la Giurgiu, eveniment organizat la iniţiativa Institutului internaţional al teatrului mediteraneean din Marsilia, informează Rompres. La bordul unui portelicopter romăn de 90 de metri, Thèodor-Krüner, se vor afla actori, poeţi, muzicieni sau dansatori din diferite ţări, care vor prezenta spectacole la bordul sau in afara vasului, in timpul celor nouă escale programate in Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Romănia şi Bulgaria.

Germania - Fumatul in locuri publice, interzis

Incepănd de ieri, in toată Germania se interzice fumatul in gări, trenuri şi in clădirile oficiale, relatează Rompres. Legea interzice fumatul şi in mijloacele de transport şi in clădirile oficiale precum tribunale, fundaţii, Parlament sau agenţii de muncă. Totuşi, in 330 de gări foarte circulate pasagerii au voie să fumeze in spaţii special amenajate. In urma acestei legi vor dispărea compartimentele pentru fumători din trenuri. In cazul incălcării legii, amenda este de pănă la 1.000 de euro.

China - Poliţişti virtuali pe internet

Doi poliţişti virtuali patrulează de ieri pe internet in China, ca să combată activităţile ilegale, relatează Realitatea TV. Două figurine animate, un bărbat şi o femeie in uniformă, apar la un interval de 30 de minute pe monitoare. Poliţiştii virtuali le amintesc utilizatorilor de internet să nu acceseze site-uri interzise.

Bucureşti - A inceput Festivalul "George Enescu"

Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" a inceput ieri-seară. In deschidere, pe scena Sălii Mari a Palatului au urcat 15 solişti ai Operei Naţionale. Preşedintele Băsescu, insoţit de soţia sa, a participat la prima seară a festivalului. Una dintre noutăţile serii a fost prezenţa pe scenă a Orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti, care a interpretat opere celebre internaţionale şi naţionale.

Bulgaria - Romăni morţi in accident auto

Trei romăni au murit intr-un accident rutier grav produs in oraşul Şumen, in nord estul Bulgariei, a anunţat poliţia bulgară. Accidentul a avut loc ieri-dimineaţă după ce o maşină Audi A4 s-a ciocnit cu un camion inmatriculat in Turcia, relatează Novinite. Trei dintre cei şase pasageri romăni au murit pe loc. Ceilalţi trei au fost transportaţi la un spital din Ruse.

Bulgaria - Candidat "cu bube" la Primăria Sofiei

Fostul şef al serviciilor bulgare de informaţii Brigo Asparuhov, a cărui numire in funcţia de consilier guvernamental pentru Securitate, in urmă cu patru ani, a stărnit controverse din cauza colaborării cu serviciile secrete comuniste, va candida la Primăria Sofiei, relatează site-ul Novinite.com. Asparuhov candidează din partea Partidului Socialist.

Sibiu - Noaptea Europeană a Liliecilor

Zeci de sibieni s-au străns sămbătă in cel mai mare parc din oraş, Subarini, pentru a sărbători Noaptea Europeană a Liliecilor, manifestare organizată de Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor. Sibienii au participat la diverse concursuri cu teme legate de lilieci, care sunt transmise live pe Internet, inclusiv o aplicaţie cu detectorul de ultrasunete pentru identificarea liliecilor. In fiecare an, in august-septembrie, in ţările europene se organizează "Noaptea Europeană a Liliecilor", pentru a atrage atenţia publicului larg asupra fricii nejustificate inspirate de aceste mamifere zburătoare.

Polonia - Două avioane s-au ciocnit in zbor

Un show aviatic s-a incheiat tragic ieri in Polonia, după ce două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in aer, deasupra localităţii Radom. Imaginile, surprinse chiar in momentul coliziunii, au fost prezentate de postul de televiziune TVN24, relatează AP. Cei doi piloţi ai aparatelor şi-au pierdut viaţa. Nu este clar ce anume a provocat coliziunea in aer.

×
Subiecte în articol: observator