x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Noi 2007   •   00:00
CONSTANŢA. Trei persoane fără adăpost din judeţul Constanţa şi-au pierdut viaţa in noaptea de sămbătă spre duminică din cauza frigului. Condiţiile meteorologice au determinat, de asemenea, intreruperea curentului electric in 12 comune din judeţ.


SÃ...RBÃ...TOARE. Sute de oameni au participat ieri la slujba de sărbătorire a hramului Bisericii "Sfăntul Mina" din Bucureşti. Credincioşii s-au rugat la racla Marelui Mucenic Mina, considerat ocrotitorul păgubiţilor. Mii de pelerini au venit din toată ţara şi la Biserica "Sfănta Vineri" Drumul Taberei, care a fost sfinţită ieri de PF Daniel.


CADAVRU - IOR. O femeie de aproximativ 55 de ani a fost găsită moartă ieri dimineaţă, in Lacul IOR din Sectorul 3 al Capitalei, anchetatorii incercănd să stabilească identitatea acesteia şi imprejurările in care a murit. Trupul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru investigaţii.


TIMIŞ. Un băiat de 8 ani a fost depistat de poliţiştii de frontieră timişeni intr-un tren care circula pe relaţia Timişoara - Jimbolia, in zona de graniţă. Purtătorul de cuvănt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara, Ava Diaconu, a informat că minorul ar avea iniţialele G.D. şi ar locui pe raza judeţului Mureş. Copilul era confuz şi nu a putut să-i lămurească pe grăniceri in privinţa prezenţei sale in trenul respectiv.


FURTUNÃ.... Porturile Constanţa, Mangalia şi Midia au fost inchise din cauza văntului care bate cu viteze de pănă la 90 km pe oră in larg şi 70 km la ţărm. Potrivit ofiţerilor Căpităniei Zonale Constanţa, toate operaţiunile de incărcare şi descărcare au fost suspendate, iar traficul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră a fost oprit.


FURT
. Şase tineri din Suceava cu vărste cuprinse intre 11 şi 19 ani sunt cercetaţi pentru nouă furturi din locuinţe, in cazul unuia dintre ei, in vărstă de 16 ani, Judecătoria Suceava dispunănd arestarea preventivă pentru 19 zile. La ultima spargere, care a avut loc miercuri in locuinţa unei femei din comuna Şcheia, hoţii au furat 30 de grame de bijuterii din aur, două telefoane mobile şi suma de 1.360 de lei.


CEDO. Trei romăni au căştigat, in această saptămănă, procesele impotriva Romăniei, intentate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Cele trei sentinţe obligă statul romăn la plata unor sume de bani, iar ţării noastre i se atrage atenţia că nu respectă drepturile cetăţenilor la un proces echitabil.


SONDAJ-POLIŢIE. Poliţia Rutieră este percepută de populaţie ca avănd cel mai ridicat nivel de corupţie dintre instituţiile MIRA, cu un procent de 64%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSOMAR. Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie sunt pe locurile doi (61%) şi trei (57%) in privinţa nivelului corupţiei.

×
Subiecte în articol: observator