x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    14 Noi 2007   •   00:00
ZIUA DIABETULUI. Bolnavii de diabet din Capitală participă azi, de la ora 10:00, la un marş in Parcul Tineretului, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Medicii vor testa gratuit glicemia la intrarea in parc. Acţiunea este organizată de Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Bucureşti, impreună cu Asociaţia Diabeticilor din Romănia. Testări gratuite se vor face astăzi şi in Centrul de Diabet din Craiova.


VERNISAJE. Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" ne invită la două evenimente. Azi, la ora 16:00, pe Strada Izvor nr. 2-4, are loc vernisajul expoziţiei de obiecte din ceramică şi metal "Puterea focului". Vineri, la ora 13:00, in sala "Gheorghe Focşa" a Muzeului se deschide expoziţia "Mobilierul pictat", al restauratoarei Aurelia Pomponiu.


PENITENCIARE. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) ameninţă cu declanşarea unei greve de avertisment in 23 de penitenciare, in cazul in care nu vor fi stopate "ilegalităţile grave care se petrec la Penitenciarul Arad". FSANP acuză membrii Comisiei de disciplină din această inchisoare de incălcarea legii, cu "unicul scop" al sancţionării preşedintelui de sindicat. (V. Fotache)


ALBUM DE EXCEPŢIE. "Iskender" este titlul unui nou album de muzică macedoneană, realizat de trei artişti de excepţie, a cărui lansare a fost găzduităde Casa de cultură a studenţilor "Grigore Preoteasa". Orchestraţia remarcabilă este semnată Ovidiu Lipan Ţăndărică. Vocea interpretului Stelu Enache presară farmecul vechilor melodii armăneşti, iar naiul divin al maestrului Gheorghe Zamfir incununează triada. Concertul de lansare va avea loc diseară, la ora 19:00, in sala mare a Casei de cultură a Studenţilor. (Luminiţa Ciobanu)


DESCOPERIRE. Angajaţii unui hotel din Paşcani au găsit intr-una din camere cadavrul unui bebeluş in stare avansată de putrefacţie, intre tavan şi un perete fals. Principalii suspecţi sunt un bărbat şi o femeie, care au fost cazaţi in camera respectivă in urmă cu trei săptămăni.

×
Subiecte în articol: observator