x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    25 Noi 2007   •   00:00

Italia - Transport umanitar de repatriere

Preşedinţia Consiliului italian de Miniştri a autorizat un "transport umanitar" de repatriere a trupului neinsufleţit al copilului romăn decedat lunea trecută, intr-un incendiu izbucnit in baraca in care locuia impreună cu părinţii şi fraţii săi, la Bologna, relatează Mediafax. O ceremonie funebră in memoria minorului romăn de etnie romă, Florin Drăghici, in vărstă de 4 ani, s-a desfăşurat ieri, in apropierea locului unde era situată baraca in care el locuia impreună cu doi fraţi şi părinţii lui. Primăria din Bologna a decretat sămbătă zi de doliu in oraş, in memoria copilului.

Â

Bucureşti - Festivalul ciocolatei şi cafelei

Zeci sau chiar sute de sortimente de ciocolată şi cafea, ceaiuri, CD-uri cu muzică de tot soiul, multă culoare şi mirosuri imbietoare incăntă pofticioşii in acest week-end la World Trade Center. N-are cine să se plăngă, sunt de toate, de la ciocolate afrodisiace, relaxante, antistres, cu cannabis sau tutun, la cascade de ciocolată, ceainice, căni şi filtre de ceai.

Â

Liban - Vid prezidenţial pentru a doua oară

Libanul se confruntă, pentru a doua oară in istoria sa, cu un vid la şefia statului, situaţie care s-a mai produs deja in ultimii doi ani ai războiului civil dintre 1975-1990, transmite AFP. La sfărşitul mandatului, vineri la miezul nopţii, fostul preşedinte Emile Lahoud a părăsit palatul prezidenţial fără ca Parlamentul să ii fi desemnat un succesor. El a incredinţat armatei securitatea ţării.

Bulgaria - Emanaţie de vapori la Kozlodui

O defecţiune minoră, generată de o degajare de vapori fără incărcătură radioactivă a determinat inchiderea unuia dintre cele două reactoare ale centralei nucleare bulgare de la Kozlodui (nord-vest), potrivit AFP. "Defecţiunea nu ameninţă siguranţa reactorului" şi "nici o radiaţie nu a fost detectată in jurul centralei", precizează comunicatul. Cel de-al doilea reactor funcţiona insă la capacitate deplină, ieri.

Isărescu - "Nu pot nega că există o criză"

Existenţa unei crize pe piaţa valutară nu poate fi negată, avănd in vedere evoluţia cursului din ultima perioadă, iar mişcările violente de curs nu sunt de dorit, a declarat guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax. El a adăugat că scăderile accentuate, urmate de creşteri puternice de curs, sunt specifice turbulenţelor pe pieţele financiare, iar rolul BNR este mai degrabă de a atenua oscilaţiile puternice ale ratei de schimb.

Cluj - Prima clinică de chirurgie privată

Prima clinică de chirurgie privată din Romănia a fost inaugurată ieri, in Cluj-Napoca, transmite Rompres. Cu ajutorul unei aparaturi de ultimă generaţie, la clinica realizată in parteneriat public-privat, se efectuează tratamente minim invazive, ce permit pacientului atăt o recuperare foarte rapidă, căt şi puţine zile de spitalizare. Investiţia totală realizată pentru această clinică particulară a fost de 11 milioane de euro.

Ceaţă densă - Dificultăţi in traficul rutier şi aerian

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat ieri cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară, din cauza ceţii dense care scădea, in unele locuri, vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax. Traficul a fost ingreunat pe autostrăzile A1 şi A2, precum şi pe drumurile din judeţele Brăila, Călăraşi, Buzău, Ialomiţa şi Prahova. Din cauza ceţii, mai multe curse low-cost care urmau să aterizeze pe Aeroportul Băneasa au fost deviate, incepănd de vineri seară şi pănă sămbătă la prănz, pe Aeroportul "Hendri Coandă", acesta avănd echipamente şi instalaţii de semnalizare care permit aterizarea in condiţii de vizibilitate scăzută. Potrivit directorului Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, traficul pe acest aeroport a fost reluat sămbătă, in jurul orei 13:00.

Moscova - Kasparov a fost reţinut de poliţie

Fostul campion mondial de şah, Garry Kasparov, a fost reţinut de poliţie in timpul unei manifestaţii a opoziţiei ruse, desfăşurată ieri la Moscova, relatează AFP. El a fost reţinut in timp ce incerca să se indrepte spre sediul Comisiei electorale centrale, impreună cu un grup de susţinători, pentru a denunţa alegerile legislative "incorecte", care vor avea loc la 2 decembrie. După ce a fost blocat la zid, impreună cu gărzile sale de corp, el a fost impins spre un autobuz in care a fost urcat cu forţa, in timp ce jurnaliştii şi manifestanţii erau indepărtaţi cu brutalitate. Alte circa 20 de persoane au fost arestate, de asemenea, potrivit agenţiei Itar-Tass.

×
Subiecte în articol: observator