x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Noi 2007   •   00:00
GAUDEAMUS - Standul Jurnalul Naţional, asaltat de copii
Ca orice sărbătoare şi aceasta, a cărţii, s-a incheiat pe măsură. Iar la standul Jurnalul Naţional de la Tărgul de Carte "Gaudeamus", copii şi părinţi deopotrivă au fost cei care ne-au spus "pe curănd", alături de clovnul Koko - actorul Iulian Gliţă. "Deşi acum sunt manager de eveniment, mi-am dorit să contribui personal la un moment atăt de special", a declarat el. Face-painting, baloane colorate, căntece şi dans au incununat prezenţa Jurnalului Naţional la ediţia din acest an a Tărgului.


EVENIMENT - Biserică din lemn sfinţită la Tulcea
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat ieri dimineaţă slujba de sfinţire a Bisericii Sfăntul Mare Mucenic Mina, din Tulcea. La eveniment au participat peste 300 de credincioşi.
Biserica din lemn a fost realizată după proiectul arhitectului Karll Niels Auner şi a fost adusă de la Baia Mare in noiembrie 2004. Slujba de sfinţire a Bisericii Sfăntul Mare Mucenic Mina din oraşul Tulcea a fost urmată de Sfănta Liturghie, oficiată tot de Arhiepiscopul Tomisului.


PRAHOVA - S-au grăbit spre moarte
Doi tineri au decedat in urma unui grav accident de circulaţie produs in noaptea de sămbătă spre duminică in localitatea prahoveană Şirna. Şoferul unui autoturism Dacia Logan a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive. Maşina a intrat in derapaj, a lovit mai mulţi arbuşti de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat. Nici şoferul şi nici ocupantul locului din dreapta faţă nu au avut nici o şansă de supravieţuire, aceştia decedănd pe loc. (Claudia Popescu)


IAŞI - Tănăr de 22 ani muşcat de om
Un tănăr a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfăntul Ioan" după ce a fost muşcat de un om. Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din unitatea medicală susţine că tănărul, in vărstă de 22 de ani, a fost diagnosticat cu "plagă muşcată de om la nivelul măinii drepte". După internarea sa, au fost necesare investigaţii imagistice, profilaxie antitetanică, tratamente antalgice şi toaleta chirurgicală urmată de imobilizare in atelă.


PROTEST - A ameninţat că işi dă foc

Un bucureştean a ameninţat ieri că işi dă foc in faţa Palatului Cotroceni, nemulţumit de faptul că a rămas fără casă, protestatarul fiind luat de poliţişti şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Conform poliţiştilor care l-au percheziţionat de protestatar, Gheorghe Filipescu, nu avea asupra sa nici o substanţă inflamabilă sau sursă de foc. Bărbatul, cu vizibile probleme psihice, a fost transferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. dr Alexandru Obregia".


CONSTANŢA - Poliţist bătut de un spărgător de locuinţe
Un constănţean, cercetat in stare de libertate pentru furturi din locuinţe, a fost reţinut sămbătă seară, după ce a făcut scandal pe o stradă şi a lovit un poliţist. Cristos Stăngaciu, cunoscut cu antecedente penale, a fost reţinut şi prezentat Parchetului, care a dispus continuarea cercetărilor cu agresorul in stare de libertate. In urmă cu aproximativ trei săptămăni, Stăngaciu a mai fost prezentat o dată procurorilor, cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea mai multor furturi din locuinţe, dar şi atunci s-a dispus tot continuarea cercetărilor cu acesta in stare de libertate.

×
Subiecte în articol: observator