x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Dec 2007   •   00:00
COMUNICARE CU UE - Videoconferinţe pentru magistraţi
Incepănd de sămbătă, magistraţii romăni pot comunica in mod direct cu autorităţile judiciare din alte state membre ale UE. Astfel, procurorii şi judecătorii pot face audieri prin videoconferinţe şi pot cere informaţii privind procedurile de interceptare. De la 1 decembrie a intrat in vigoare, pe teritoriul Romăniei, Convenţia de la 29 mai 2000 privind asistenţa judiciară reciprocă in materie penală intre statele membre ale Uniunii Europene şi Protocolul adiţional la aceasta, de la 16 octombrie 2001.


DOLJ - Scandal intre trei familii de ţigani
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lăngă Tribunalul Dolj au emis ordonanţe de reţinere pe numele a şase persoane implicate in scandalul din cartierul Romaneşti. Aici a izbucnit sămbătă seară un conflict intre membrii a trei familii de ţigani, mai multe persoane au fost rănite. La faţa locului au ajuns peste 30 de poliţişti şi 12 echipaje de jandarmi. Potrivit poliţiştilor, in scandal ar fi fost folosite băte. Ei vor viziona inregistrările de pe camerele de supraveghere amplasate in benzinărie.


CONCERT - "Deşteaptă-te, romăne!", la Veneţia

Peste 700 de personalităţi ale mediului politic, economic, diplomatic, militar, cultural şi academic italian precum şi reprezentanţi ai diasporei romăne au participat la concertul pe care soprana Felicia Filip (foto) l-a susţinut sămbătă seară la Teatrul Malibran din Veneţia, prilej cu care s-au făcut auzite imnul naţional al Romăniei şi cel al Uniunii Europene. La concertul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Romăniei, soprana a fost acompaniată de Orchestra Operei de Stat din Braşov. (C.S.)


RĂMNICU-SaRAT - Maşină de pompieri atacată cu pietre
O maşină de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Rămnicu-Sărat a fost atacată cu pietre de mai mulţi ţigani din localitatea vrănceană Cornetu. "Din primele cercetări reiese că mai mulţi săteni s-au adunat să vadă ce se intămplă. Ei au fost nemulţumiţi de faptul că autospeciala a ajuns mai greu la locul producerii evenimentului şi au aruncat cu pietre in maşină", a declarat comisarul Mariana Apostol, purtătorul de cuvănt al IJP Vrancea.

×
Subiecte în articol: observator