x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Dec 2007   •   00:00

SCHIMBARE - Venezuela trece la ora lui Chavez

După o campanie de informare de căteva săptămăni, Venezuela trece astăzi la un nou fus orar prin ordinul preşedintelui Hugo Chavez. Locuitorii işi vor da ceasurile inapoi cu o jumătate de oră, măsura fiind menită, in opinia lui Chavez, să imbunătăţească starea de sănătate a naţiunii. Excentricul preşedinte a mai propus in trecut schimbarea drapelului şi a numelui statului.

TEMPORAR - Cozma poate veni in Bucureşti

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, recent eliberat din inchisoare, va putea veni la Bucureşti la 14 decembrie, in ciuda interdicţiei dispuse pe numele său de a intra in Capitală şi in Petroşani. Poliţia Capitalei a aprobat accesul lui Cozma in oraş vinerea viitoare, incepănd cu ora 8:00, pentru a se prezenta la un proces intr-o cauză civilă. Din cauza interdicţiilor impuse, Cozma vrea să cheme statul romăn in judecată pentru incălcarea dreptului la liberă circulaţie.

INEDIT - Tată de gemeni la 83 de ani

O chinezoaică in vărstă de 49 de ani a născut doi gemeni concepuţi pe cale naturală cu soţul ei, in vărstă de 83 de ani, transmite Rompres. Naşterea neobişnuită a avut loc la 6 decembrie, iar de cei doi bebeluşi, un băiat şi o fată, care au venit pe lume "puţin slăbiţi", sunt acum in stare bună, ca şi mama lor. Tatăl copiilor este expert in medicină tradiţională chineză.

HENRI COANDa - Suspect de terorism, reţinut

Un cetăţean turc urmărit internaţional sub acuzaţia de terorism a fost reţinut ieri-dimineaţă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti, de ofiţeri ai SRI in colaborare cu poliţiştii de frontieră. Suspectul intenţiona să plece din Romănia cu un avion care urma să ajungă la Frankfurt. De la aeroport, turcul a fost dus la Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel Bucureşti. Pe numele său, autorităţile din Turcia au emis un mandat internaţional de arestare.

DAN IOSIF - Inmormăntat lăngă martirii revoluţiei

Fostul deputat PSD Dan Iosif a fost inmormăntat ieri cu onoruri militare la Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Capitală, informează Mediafax. Sicriul a fost purtat pe braţe de zece reprezentanţi ai revoluţionarilor, care aveau brasarde tricolore indoliate. Crucea din lemn a fost purtată de deputatul PSD Emilian Cutean, preşedintele Comisiei parlamentare pentru revoluţionari. La ceremonia funerară a fost prezent şi Ion Iliescu.

Concert - Damian & Brothers şi invitaţii săi

Fundaţia Romani Criss vă invită măine, la ora 20:00, in sala Teatrului Mic, la un concert de muzică romani, cu participarea extraordinară a lui Damian & Brothers şi invitaţii săi, trupa Amaro Del. Concertul este organizat sub egida Deceniului de Incluziune a Romilor 2005-2015 şi marchează Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. La această dată in 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia universală a drepturilor omului. (Loreta Popa)

Burse din Romania - Un milion de euro pentru africani

Romănia va aloca in 2008 un milion de euro pentru burse speciale acordate studenţilor africani. Anunţul a fost făcut ieri la Lisabona, la Summitul UE-Africa, de preşedintele Traian Băsescu. El a precizat că vor fi acordate 120 de burse in 2008, iar progresiv Romănia va creşte asistenţa. Prin statutul de stat membru al UE, ţara noastră are obligaţia să furnizeze asistenţă, cu atăt mai mult cu căt şi ea primeşte asistenţă. (Newsin)

×
Subiecte în articol: observator