x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

27 Feb 2007   •   00:00
EDUCATIE DE MEDIU. Anca Boagiu, Sulfina Barbu si Neculai Ontanu vor lansa maine la sediul Primariei Sectorului 2 un proiect de educare a populatiei privind protectia si ecologizarea mediului inconjurator. In acest program se vor constitui la zece scoli din Sectorul 2 laboratoare de educatie ecologica. Echipe de "agenti de mediu" vor desfasura actiuni informativ-educative si de ecologizare a unor zone din Sectorul 2. (Rompres)

BANI IN PLUS DE LA UE. Romania va putea primi de la Comisia Europeana, incepand din iunie 2007, peste un miliard de euro din cele 4,5 miliarde cat reprezinta finantarea nerambursabila pentru proiectele prioritare cuprinse in Programul Operational Sectorial Mediu/POS Mediu/, a precizat luni ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, la deschiderea unui seminar privind instrumentele de mediu si dezvoltarea afacerii.

REABILITAREA DEPOZITULUI DE CARBURANTI. Compania Petrom, declarata de Garda de Mediu drept cea mai poluanta din Romania, va lansa maine la Bucuresti un proiect de reabilitare ecologica. Este vorba despre transformarea fostului depozit de carburanti al companiei din zona Straulesti (in partea de nord a Capitalei) in suprafata de aproximativ 20 de hectare. Potrivit Petrom, zona va fi conform cu normele ecologice europene.

TELEORMAN. Deseurile menajere din judetul Teleorman sunt colectate neselectiv, depozitandu-se in spatii neamenajate si neconform cu normele UE. Doua treimi din populatia Teleormanului traiesc in mediul rural, unde exista multe animale si pasari, si de aceea in peste 300 de platforme de deseuri din satele judetului cele menajere sunt amestecate cu dejectiile din gospodarii. Garda de Mediu a ordonat desfiintarea depozitelor necontrolate, amplasate pe drumuri, cursuri de apa, islazuri comunale etc., dar autoritatile au solicitat termene de conformare. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!