x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00

16 aprilie 2008:O femeie este cerce­ta­tă penal după ce a fost prinsă şi re­ţinută de jandarmi în timp ce vin­­dea, în Piaţa Obor din oraş, ba­io­nete de fabricaţie rusească

ARAD. O femeie este cerce­ta­tă penal după ce a fost prinsă şi re­ţinută de jandarmi în timp ce vin­­dea, în Piaţa Obor din oraş, ba­io­nete de fabricaţie rusească, trans­mite Mediafax. Baionetele au la­mele cu lungimi cuprinse între 16 şi 38 de centimetri şi sînt pre­vă­zu­te cu canale de scurgere a sînge­lui.

 

DOSARUL LOTERIA. Ca­zul în care fostul vicepremier Geor­ge Copos este cercetat pentru eva­ziune fiscală se va întoarce la judecată, şi nu la Parchet, pentru refa­cerea anchetei. Completul de nouă judecători al Instanţei Supreme a decis luni noapte că Dosarul “Loteria” poate fi discutat în instanţă şi că nu există ilegalităţi care să facă nulă urmărirea penală. (M.P.)

 

PITEŞTI. Zece persoane aflate într-un microbuz au fost rănite ieri după-amiază pe DN 65 B, lîngă Piteşti, după ce şoferul unei autoutilitare care a ieşit din curtea unei reprezentanţe auto nu a acordat prioritate microbuzului, cele două maşini ciocnindu-se.

 

LIDO. Moştenitorii politicia­nului interbelic Constantin Angelescu au cîştigat la Instanţa Su­pre­mă şi calea extraordinară de atac a contestaţiei în anulare declarată de fraţii Păunescu împotriva retro­cedării Complexului Hotelier Lido. Foştii proprietari au intrat deja în posesia Casei Angelescu şi urmea­ză să execute silit şi hotelul. (M.P.)

 

CLUJ. Mai multe persoane din comuna clujeană Iara au blocat ieri-dimineaţă drumul Judeţean 107 M, nemulţumite că autoca­mi­oanele companiei Bechtel care trec prin localitatea lor le distrug drumurile şi casele.

 

CINEMATOGRAFIE. Mi­nis­trul Adrian Iorgulescu a anun­ţat ieri o serie de măsuri “pentru îm­­bunătăţirea situaţiei cinema­to­gra­fiei autohtone”, în urma unei în­tîlniri dintre cineaşti şi repre­zen­tanţii Ministerului Culturii. (R.D.)

 

DEFILEUL JIULUI. Circulaţia rutieră pe DE 79 în Defileul Jiului, care face legătura între Pe­troşani şi Tîrgu-Jiu, a fost blocată ieri, mai bine de două ore, din cau­za stîncilor care s-au desprins din munte şi au ajuns pe carosabil. (Gabi Mladin)

 

DNA. Preşedintele Auto­rităţii pentru Valorificarea Activelor Sta­tului (AVAS), Teodor Atanasiu, a fost chemat ieri la DNA – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, în legătură cu un dosar legat de activitatea sa la conducerea CJ Alba, în perioada iunie-decembrie 2004. La pleca­rea de la DNA, Atanasiu a decla­rat că “mi se pare suspect că un lu­cru care s-a întîm­plat în 2004 intră în cercetare în timpul campaniei electorale din 2008. (...) DNA nu a comentat acuza­ţiile”. (V.F.)

 

LOTO 6/49. Loteria Română anunţă organizarea unei trageri speciale Loto 6/49 în duminica Flo­riilor, pentru care suplimen­tează fondul de cîştiguri la categoria I cu 250.000 lei, sumă care se adaugă reportului de săptămîna trecută, de peste 16,5 milioane de lei (peste 4,5 milioane de euro).

×
Subiecte în articol: observator