x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Apr 2008   •   00:00

PERICOL - Scurgeri de toluen pe calea ferată

Circulaţia feroviară a fost restricţionată ieri între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova, peste şase ore, din cauza unui tren care prezenta pericol de explozie.

PERICOL - Scurgeri de toluen pe calea ferată

Circulaţia feroviară a fost restricţionată ieri între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova, peste şase ore, din cauza unui tren care prezenta pericol de explozie. Garnitura încărcată cu toluen a fost oprită de urgenţă în gara Igiroasa, după ce angajaţii CFR au descoperit scurgeri la unul dintre vagoane. Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au izolat zona, iar vagonul a fost îndepărtat.

 

MALPRAXIS - Părinţii cer daune spitalului

Părinţii băieţelului operat din greşeală de apendicită la 19 martie anul acesta, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, au depus plîngere la spital şi au angajat un avocat pentru a cere daune morale. Copilul fusese internat pentru a i se face un consult renal. Ancheta Colegiului Medicilor din Bucureşti este în desfăşurare, în urma acesteia urmînd a se stabili dacă echipa medicală va fi acuzată de malpraxis.

 

ELIBERARE - Pistolarul, pus pe liber

Tînărul care a tras joia trecută patru focuri de armă în centrul Craiovei a fost pus ieri în libertate. Pe numele lui Ionel Boboc s-a emis vineri mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Acesta a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravantă, după ce a făcut uz de armă joi seara, într-o încăierare din centrul oraşului.


 

Curăţenie - Şatra din Militari a plecat definitiv

Primăria Sectorului 6 a reuşit să termine ieri curăţenia pe Strada Piscul Crăsan, în urma evacuări forţate a romilor care locuiau fără forme legale la numărul 97B. Nu au mai fost incidente, iar mormanul de gunoi a dispărut.

 

Deşeuri - Scăpaţi de electrocasnice

Ieri s-a desfăşurat o nouă ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrocasnice, în 110 oraşe din ţară. Acţiunea precedentă a avut loc anul trecut în luna noiembrie. Cei care au vrut să scape de aparatele electronice şi electrocasnice vechi le-au scos în faţa locuinţelor, pentru a fi ridicate de echipe specializate. Deşeurile vor fi reciclate. Iniţiativa aparţine Ministerului Mediului, campania desfăşurîndu-se în colaborare cu primăriile. Acţiunea vizează educarea populaţiei cu privire la importanţa reciclării deşeurilor electrocasnice.

 

Poezie - Seară artistică la Muzeul Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni organizează marţi, 22 aprilie a.c., începînd cu orele 18.00, o seară de muzică şi poezie, susţinută de soprana Ada Burlui, pianista Vasilica Stoiciu-Frunză şi actorul Constantin Puşcaşu. În program vor figura lucrări de Nicolae Lungu, Cesar Frank, Luigi Luzzi, Ottorino Respighi, Maurice Ravel, J. Rosamond Johnssohn, Charles Gounod, K. Molceanov, Fernando Obrados, Reynaldo Hahn, Gabriel Faure şi vor fi recitate poezii de Mihai Eminescu, B.P. Haşdeu, Geo Bogza, Vasile Voiculescu, Marin Sorescu şi Adrian Păunescu. (Ionuţ Răduică)


 

Italia - Român acuzat de viol

Poliţia din Roma a anunţat ieri că a arestat joi seara un român, care a înjunghiat şi agresat sexual o studentă originară din Lesotho.

Agresiunea de la Roma “aduce în prim-plan problema securităţii, ignorată de administraţia de centru-stînga”, a denunţat Gianni Alemanno, candidatul dreptei pentru al doilea tur al alegerilor municipale  de la 27 şi 28 aprilie.

 

Austria - Infractor român, omorît

Un român care a încercat să fure, pretinzînd că este poliţist, a fost ucis în Austria. Complicii săi, alţi doi români, au fost răniţi. Tîlharii români, care pretindeau să sînt poliţişti, au încercat vineri noapte, în jurul orei 3:40, să tîlhărească chiar doi poliţişti austrieci, îmbrăcaţi în civil. Cînd infractorii au observat acest lucru, au deschis focul asupra poliţiştilor austrieci, care au ripostat.

 

×
Subiecte în articol: observator