x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Mai 2008   •   00:00
Info

5 mai 2008:Un număr de 19 trupe din 15 ţări, reprezentante ale noii generaţii interna­ţionale de jazz, se întâlnesc între 8 şi 12 mai, la Bucharest International Jazz Competition, eveniment desfăşurat sub umbrela EUROPAfest.

 

LOTO 6/49. Premiul cel mare la tragerea Loto 6/49 de ieri, în va­loare de aproape 6,5 milioane de euro, va fi reportat pentru a 14-a săptămînă consecutiv, după ce nici un jucător nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere cîş­ti­gă­toa­re. Numerele extrase ieri au fost: 35, 4, 30, 26, 47, 3, iar nu­mă­rul Noroc, 3771598. Tot ieri au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, şi cîştigătorii celor 100 de premii a cîte 10.000 de lei puse în joc pentru Tombola Sărbătorilor de Paşte. Lis­ta cîştigătorilor va fi afi­şa­tă pe site-ul Loteriei www.loto.ro şi va fi publicată în revista Loto Prono de mîine.

 

ACCIDENT RUTIER. Două tiruri s-au răsturnat ieri-dimi­nea­ţă în comuna Jilava, pompierii chinuindu-se mai mult de o oră să golească rezervorul de motorină şi să decupleze bateriile. Tirurile, aparţinînd unei firme din Polonia, circulau unul în urma celuilalt şi veneau dinspre Giurgiu. Se pare că vinovat de producerea accidentului a fost şoferul celui de-al doilea tir, care a adormit la volan. Poliţia cercetează circumstanţele în care s-a produs accidentul.

 

EUROPAFEST. Un număr de 19 trupe din 15 ţări, reprezentante ale noii generaţii interna­ţionale de jazz, se întâlnesc între 8 şi 12 mai, la Bucharest International Jazz Competition (foto), eveniment desfăşurat sub umbrela EUROPAfest. Concursul se bucu­ră de prezenţa în juriu a unor artişti de jazz de renume interna­ţional, precum Roberto Magris (Italia) şi Michael Rossi (Africa de Sud). Evoluţia concurenţilor se va desfă­şura între 8 şi 12 mai, cu începere de la ora 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. De asemenea, finaliştii se vor prezenta pe 13 mai, pe scena Galei Laureaţilor.

 

MĂSURI. Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale va retrage licenţa operatorului Avangarde Turism Club, care nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale faţă de clienţi, inclusiv faţă de 100 de elevi din Valea Jiului, lăsaţi fără cazare la Paris. “Deja cercetăm cazul şi le vom retrage licenţa. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului îi caută de trei zile, dar la cele trei filiale pe care le au în Bucureşti nu găsesc pe nimeni”, a declarat Ovidiu Silaghi. Elevii abandonaţi de agenţia de turism în Paris, deşi achitaseră integral preţul sejurului, inclusiv cazarea, vor ajunge în ţară în această seară. (Daniel Ionaşcu)

 

NUMIRE. Moment istoric pentru comunitatea greco-catoli­că din Bucureşti. Ieri a avut loc instalarea Prea Sfinţitului Mihai Fră­ţilă (foto), primul episcop greco-catolic, rezident în Capitala ţării, după 60 de ani. Mihai Fraţilă are 38 de ani, a studiat teologia la Blaj şi la Roma şi a fost hirotonit preot în 1996. Între 1996 şi 1998 a ur­mat cursuri de specializare în teo­logie liturgică la Institutul Catolic din Paris, unde a şi activat ca vicar al Misiunii greco-catolice române din capitala Franţei. A fost hiroto­nit episcop la 16 decembrie 2007 în Catedrala Sfînta Treime din Blaj.

×
Subiecte în articol: observator