x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Iun 2008   •   00:00

1 iunie 2008:Peste 2.000 de copii, părinţi şi profesori au vizitat ieri clădirea Guvernului cu prilejul evenimentului “Săr­bă­toa­rea copilului la Palatul Victoria”, organizat de Cancelaria premierului îm­preu­nă cu Ministerul Educaţiei, cu ocazia Zilei Copilului


SĂRBĂTOARE: Vizită de 1 Iunie la Palatul Victoria
Peste 2.000 de copii, părinţi şi profesori au vizitat ieri clădirea Guvernului cu prilejul evenimentului “Săr­bă­toa­rea copilului la Palatul Victoria”, organizat de Cancelaria premierului îm­preu­nă cu Ministerul Educaţiei, cu ocazia Zilei Copilului. Premierul Tă­ri­ceanu a prezentat vizitatorilor biroul său de lucru şi a admirat desenele pe asfalt ale acestora şi lucrările de artă plastică premiate în cadrul Galei Liceelor de Artă 2008, expuse la Palatul Victoria.


MUZEUL “ANTIPA”: Întîlnirea de duminică
În ultima duminică a fiecărei luni, de la ora 11:00, cercetătorii muzeului “Grigore Antipa” prezintă elevilor şi părinţilor interesati de ştiinţă informaţii din domeniile biologiei şi etnografiei mondiale prin tehnici neconvenţionale. În acest mod, reprezentanţii Muzeului “Antipa” doresc să le ofere copiilor posibilitatea de în­ţ­e­le­ge şi asimila cunoştinţe complexe într-un mod plăcut, eficient şi durabil.


BUCUREŞTI: Tîrgul Grădiniţelor Particulare
La Palatul Naţional al Copiilor se desfăşoară un tîrg pentru copii, care pot să-şi invite şi părinţii! A început de vineri şi continuă şi astăzi. Tîrgul reuneşte grădiniţele particulare din Bucureşti şi firmele care au domeniul de activitate legat de cei mici. Expozanţii prezintă pachetele de oferte, servicii şi condiţii destinate copiilor, perimetrul tîrgului fiind un adevărat orăşel al copiilor.


IAŞI: Accident de muncă la o biserică
Un zid al Bisericii “Toma Cozma” din municipiul Iaşi s-a prăbuşit peste doi muncitori care lucrau la renovarea clădirii, relatează Mediafax. Unul dintre cei doi muncitori a murit la Spitalul Sfântul Spiridon, din cauza multiplelor fracturi suferite, iar celălalt a fost rănit. Biserica “Toma Cozma” a fost bombardată în cel de-al doilea război mondial, iar din anul 1955 n-a mai fost refăcută. Preotul paroh Mihai Mărgineanu a spus că va ţine totuşi slujba de duminică, aceasta urmînd să aibă loc în curtea bisericii.

 
ATENŢIONARE: Ziua Mondială fără Tutun
Asociaţia pentru siguranţă comunitară şi antidrog – România (ASCA) a organizat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, o conferinţă împotriva fumatului la care au participat medici şi activişti ai societăţii civile. Potrivit studiilor, peste 50% dintre cei aproximativ cinci milioane de fumători din România au început să fumeze înainte de 18 ani, iar pentru a preveni această situaţie trebuie acţionat la vîrste din ce în ce mai mici.

 
VIS:Vrea să fie preşedintele ţării
Timişoreanul Faur Isaia, cunoscut pentru mai multe incidente, printre care faptul că în 2000 l-a stropit cu cerneală pe fostul preşedinte Emil Constantinescu, a pichetat ieri Pala­tul Victoria, cerînd liderilor de partide şi preşedintelui CE să recomande electoratului să îl voteze ca pre­şedinte al ţării la alegerile locale de azi prin aplicarea unei duble ştampile asupra oricărui nume de primar!

×
Subiecte în articol: observator