x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

03 Iun 2008   •   00:00

3 iunie 2008:Secretarul de stat pentru învăţămînt superior din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului , Remus Pricopie, a declarat că, pînă la 1 octombrie 2008, MECT va înfiinţa o Agenţie de credite pentru studenţi

IEFTINIRE. Compania Lukoil România a redus, începînd de azi, preţul motorinei comercia­lizate în staţiile proprii cu opt bani pe litru şi pe cel al benzinei cu trei bani pe litru. Potrivit societăţii, operaţiunea e motivată de conjunctura cotaţiilor internaţionale ale barilului de ţiţei. Preţul petrolului a scăzut luni pe pieţele internaţionale la 126 dolari, după ce în urmă cu două săptămîni a atins 135 de dolari. (Daniel Ionaşcu) 

 
CREDITE. Secretarul de stat pentru învăţămînt superior din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), Remus Pricopie, a declarat că, pînă la 1 octombrie 2008, MECT va înfiinţa o Agenţie de credite pentru studenţi. Potrivit secretarului de stat, primele cre­dite pentru studenţi vor fi acordate începînd cu 1 octombrie 2009. Aceste credite pot acoperi cheltuielile de cazare, masă, taxă de şcolarizare, tran­sport, fiecare student putînd accesa, în funcţie de nevoi, una sau mai multe linii de credit. (Alina Gavrilă)

 
ZÎMBETE. O expoziţie de desene realizate de copii din întreaga lume, dar şi de adulţi, este vernisată, începînd de ieri, în holul Spitalului de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”, sub denumirea generică “Zîmbete”. Directorul Biroului de Promovare a Culturii din Gdansk (Polonia), Marek Wysoczynsky, care a inaugurat expoziţia, a subliniat că desenele au fost prezentate deja la Festiva­lul de film polonez de la Gdynia, la Perpignan (Franţa), la Institutul Cultural Polonez din Budapesta.

 
PERMIS AUTO. Numărul românilor care au luat examenul de şofer în primele trei luni ale anului a fost de aproape 98.000, iar 225.000 l-au picat, majoritatea (peste 197.000) fiind respinşi la proba teoretică. Potrivit lui Mihai Enache, ofiţer de relaţii publice la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule, gradul redus de promovabilitate la acest examen este cauzat de pregătirea precară a candidaţilor în cadrul şcolilor de şoferi. 

 
CERNAVODĂ. Un bărbat din judeţul Constanţa s-a înecat, în noaptea de duminică spre luni, în canalul colector de răcire a reactorului numărul 1 Atom Cernavodă. Vasile Leonte, în vîrstă de 31 de ani, se afla la pescuit împreună cu un prieten. Cei doi ar fi fost în stare de ebrietate, luîndu-se la ceartă cu alţi pescari. Speriat de faptul că ar putea fi luat la bătaie, Vasile s-a aruncat în apele canalului, încercînd să înoate spre celălalt mal, dar pe la mijlocul distanţei s-a înecat. Pînă în prezent, corpul bărbatului nu a fost găsit.

 
CÎŞTIGĂTOR LOTO BRA­ŞOV. Cîştigătoarea din Braşov  a marelui premiu de la categoria I la jocul Loto 6/49, în valoare de peste 3 milioane de euro, s-a prezentat ieri la sediul Loteriei Române. Biletul cîştigător s-a jucat în Braşov, la agenţia 08-073, pentru tragerea din data de 25.05.2008. Pe biletul norocos s-au jucat două variante simple plus Noroc, valoarea acestuia  fiind de 12,2 lei. Cîştigătoarea din Braşov este pensionară, declarînd că joacă din tinereţe şi că a fost convinsă că într-o bună zi va cîştiga premiul cel mare. Femeia a ales să-şi păstreze anonimatul.

 
BUCUREŞTI. Începînd de azi, autobuzele 101 şi 143 îşi reiau traseul normal în ambele sensuri. Astfel, linia 101 va funcţiona de la intersecţia Şoseaua Colentina cu Strada Ziduri Moşi prin Şoseaua Colentina, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Ferdinand, Şoseaua Pantelimon, apoi pe traseul actual. Linia 143 va funcţiona de la intersecţia Şoseaua Colentina cu Strada Ziduri Moşi prin Şoseaua Colen­tina, cu întoarcere în intersecţia de la Bucur Obor, apoi pe traseul actual.

 
ARESTĂRI. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus ieri, în recurs, patru arestări în cazul “Reţeaua Mandatarii”, grupare care înşela bătrîni din Sectorul 5 pentru a le lua casele. Este vorba despre Adriana Baciu, funcţionar la Direcţia Taxe şi Impozite din Primăria Sectorului 5, Nicoleta Gheorghian, Neltiade Barea şi Gheorghe Măruţă.

×
Subiecte în articol: observator