x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

13 Iun 2008   •   00:00

13 iunie 2008



VASLUI. O educatoare de la o grădiniţă din Huşi ar putea fi exclusă din învăţămînt, întrucît e acuzată că vine frecvent la serviciu în stare de ebrietate. Educatoarea Monica Ghiban a fost luată de la Grădinţa nr. 7 zilele trecute de poliţişti, după ce conducerea instituţiei a sesizat că aceasta era în stare de ebrietate şi făcea scandal.

CONSTANŢA. Cei doi bărbaţi acuzaţi de uciderea, în 2004, a doi soţi din Mangalia şi a fetiţei acestora, în vîrstă de 11 ani, au fost condamnaţi ieri de Tribunalul Constanţa, la închisoare pe viaţă, sentinţa nefiind însă definitivă.

PROTECŢIA ANIMALELOR. PC împreună cu cîteva organizaţii neguvernamentale pentru protecţia animalelor au dat ieri în judecată Guvernul pentru că nu a emis la termen normele de aplicare a legii pentru protecţia animalelor. Senatorul conservator Marius Marinescu a arătat că din cauza lipsei acestor norme legea privind protecţia animalelor nu se poate aplica, iar cîinii comunitari sînt şi astăzi pe străzi. PC şi ONG-urile au solicitat Guvernului şi despăgubiri pentru fiecare zi
de întîrziere. (Dana Piciu)

PRAHOVA. Un elev din clasa a XII-a la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza a ajuns la spital, în comă, după ce a căzut de la etajul doi al internatului. Incidentul s-a produs însă în căminul de fete, unde, teoretic, băiatul avea acces interzis. A fost găsit în stare de inconştienţă după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 7 metri. (Laura Calciu)

ACVARISTICA. Heiko Bleher, un explorator celebru, va susţine astăzi şi mîine prima conferinţă internaţională de acvaristică din România. Evenimentul se desfăşoară la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti. (A.C.T.)

DISPARIŢIE. Poliţiştii caută o fată de 17 ani din Popeşti-Leordeni dispărută de acasă ieri-noapte cu 100.000 de euro, bani care aparţineau tatălui ei. Fata a plecat de acasă spunând că merge la Spitalul Clinic de Urgenţe, dar  nu s-a mai întors. Poliţia cercetează cazul şi o caută pe minoră, pentru care s-a solicitat darea în consemn la frontieră.

ŢÎNŢARI. Poliţiştii de frontieră nu-şi pot desfăşura în condiţii normale activitatea din cauza ţînţarilor, a atras atenţia conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui. Comisarul-şef Niţă Calancea, şeful IJPF Vaslui, spune că problema a apărut în urma ploilor abundente din ultima vreme. Prutul s-a revărsat în localităţile de frontieră ale Vasluiului, iar numărul ţînţarilor a crescut foarte mult. (Ana Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: observator