x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

15 Iun 2008   •   00:00

15 iunie 2008



EROARE - Mai puţine buletine de vot
16.301 buletine de vot lipsesc în Sectorul 1 al Capitalei. În urma analizei făcute ieri de prefectul Cătălin Deaconescu s-a constatat că buletinele, destinate alegerii primarului general, nu au fost pierdute. Este o eroare la circuitul de tipărire pe care Monitorul Oficial şi-a asumat-o. Prefectura susţine că incidentul nu afectează procesul electoral de astăzi.

DE SFÎNTA TREIME - Patriarhia lansează agenţie de ştiri
Patriarhia Română lansează mîine Basilica, agenţia de ştiri care face parte din centrul de presă cu acelaşi nume şi care mai cuprinde posturile de radio şi televiziune Trinitas, cotidianul Lumina şi Biroul de Presă al Patriarhiei. Agenţia Basilica este lansată mîine, de sărbătoarea Sfintei Treimi, la eveniment luînd parte Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Agenţia de ştiri Basilica va avea corespondenţi în ţară şi în străinătate şi va prezenta ştiri online pe site-ulwww.basilica.ro, în limbile română, engleză, franceză şi rusă. (D. Şontică)

CRIMĂ - Tînără ucisă la Galaţi
Angajata unei case de amanet din Galaţi a fost ucisă ieri cu zece lovituri de cuţit. Femeia de 27 ani a fost atacată în jurul orei opt, în timp ce deschidea casa de amanet la care lucra, din apropierea Liceului CFR. Patru echipe de medici de diferite specialităţi de la Spitalul de Urgenţă din oraş au încercat să o readucă la viaţă, dar a fost imposibil. Criminaliştii şi procurorii audiază mai multe persoane, pentru a identifica făptaşul.

NASA - OZN lîngă Discovery
Astronauţii navetei spaţiale americane Discovery au anunţat că un obiect neidentificat cu formă rectangulară, de 30-45 de centimetri, zboară în spaţiu în spatele motorului lor. Agenţia spaţială NASA a mai anunţat că pe eleronul de stabilizare a navetei s-ar afla un alt obiect. Experţii de la sol examinează imaginile video ale celor două obiecte neidentificate.

COMEMORARE - 119 ani fără Eminescu
Astăzi comemorăm 119 ani de cînd Mihai Eminescu a părăsit lumea celor vii. Simbol şi poet naţional, jurnalist, apărător al valorilor româneşti şi luptător pe scena politică a vremii, Mihai Eminescu s-a stins singur într-o joi, 15 iunie 1889, în sanatoriul doctorului Şuţu din Strada Plantelor, Bucureşti. Două zile mai tîrziu era înmormîntat la umbra unui tei din Cimitirul Bellu. Presa vremii anunţa sec moartea poetului: "Eminescu a murit".

RECORD - Capre negre în Munţii Rodnei
În Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost observate 120 de capre negre, cu ocazia evaluării de primăvară. Asta înseamnă că avem un record: de patru ori mai multe comparativ cu prima numărătoare de acum patru ani. Caprele negre din Parcul Naţional Munţii Rodnei sînt numărate de două ori pe an, o dată primăvara şi o dată toamna, fiind ocrotite prin lege.

×
Subiecte în articol: observator