x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

21 Iun 2008   •   00:00

21 iunie 2008

PRIMA ZI DE PRIMAR. Ieri a fost prima zi de lucru a lui Sorin Oprescu ca primar general al Capitalei. Prilej cu care s-a angajat ca peste o lună să prezinte un ra­port despre starea Bucureştiului şi i-a avertizat pe funcţionarii din su­bordine că, deşi nu a venit să îi dea afară, “nepricepuţii, incompetenţii, dar şi toate pilele adunate din toate colţurile, dacă nu vor alege să plece, vor fi ajutaţi”. Anterior el a avut o discuţie cu predecesorul Adriean Videanu în cadrul căreia i-a “sugerat” că ar fi bine ca PD-L să accepte şi să susţină un liberal ca al doilea viceprimar. (A.N.)

 
LITORAL. Un număr de 24 de inspectori de la oficiile de protecţie a consumatorilor din ţară vor fi detaşaţi pe litoral în acest sezon estival pentru a verifica toate condiţiile oferite de unităţile hoteliere şi de unităţile de alimentaţia publică de la malul mării. Inspectorii detaşaţi vor sosi pe litoral la data de 1 iulie şi îşi vor încheia misiunea la 31 august.

 
CĂLDURĂ. Week-end-ul acesta va fi marcat de o vreme deosebit de caldă, mercurul din termometre putînd atinge şi va­loarea de 33°C. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul ţării, acolo unde vremea va fi deosebit de caldă, cu cer variabil şi vînt slab. În zona montană sînt şanse ridicate ca în cursul după-amiezelor să plouă slab. La mare, va fi cald şi bine!

 
LUCRĂRI. Apa Nova începe de luni lucrări la două tronsoane de conducte de apă de pe Calea Victoriei, unde există risc de ava­rii, care ar putea pune în pericol circulaţia în zonă. În perioada lu­cră­rilor, alimentarea cu apă în zonă nu va fi întreruptă. Cele două tronsoane sînt între Piaţa Re­vo­lu­ţiei şi Strada Ion Cîmpineanu şi între Calea Griviţei şi Strada Ge­ne­ral Berthelot. Compania es­ti­mea­ză că lucrările de reparaţii la con­ductele de apă vor dura 42 de zile pentru tronsonul Piaţa Revo­luţiei – Ion Cîmpineanu şi 70 de zile pentru tronsonul Calea Gri­vi­ţei – Strada General Berthelot.


SUCEAVA. Casierul Agenţiei Rădăuţi a Băncii Transilvania, suspectat că ar fi sustras 200.000 de lei din trei ATM-uri ale băncii, a fost audiat ieri de procurorii Parchetului Tribunalului Suceava, faţă de acesta fiind începută urmărirea penală pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Bărbatul a fost descoperit în Poiana Braşov de poliţiştii braşoveni, în cursul zilei de joi.

DÎMBOVIŢA. Un bărbat în vîrstă de 53 de ani din Pucioasa, care a fost condamnat la pedepse cu închisoarea totalizînd 76 de ani, din care a executat doar 30, pentru furturi, tîlhării şi viol, a fost prins de poliţişti într-o pădure unde trăia de cîteva luni, hrănindu-se cu frunze şi păsări. Potrivit inspectorului Pamela Ropotan, purtătorul de cuvînt al IJP Dîmboviţa, de frica bărbatului, mulţi proprietari de case din zonă îi lăsau mîncare în afara caselor pentru a încerca în acest fel să îl determine să nu mai spargă locuinţele.

BISERICA EVANGHELICĂ. Autorii incendiului de acum 10 zile de la Biserica Evanghelică din Bistriţa sînt trei copii de etnie romă, potrivit Mediafax. Întrucît sînt minori, avînd vîrste cuprinse între 12 şi 15 ani, ei sînt doar supravegheaţi de Poliţie, nu arestaţi sau reţinuţi. Biserica este monument istoric din secolul al XIV-lea. (D.Ş.)

BĂSESCU RECIDIVEAZĂ. Preşedintele Băsescu a refuzat ieri să răspundă întrebării unei ziariste de la RFI, spunîndu-i acesteia că orice răspuns are nevoie de o întrebare care să probeze o minimă inteligenţă. Ziarista l-a întrebat pe şeful statului dacă, în condiţiile în care pînă anul viitor nu se va ratifica în toate ţările UE Tratatul de la Lisabona şi va rămîne în vigoare cel de la Nisa, România este dispusă să renunţe la postul de comisar european. Incidentul a avut loc la încheierea lucrărilor Consiliului European, după conferinţa de presă comună cu premierul Tăriceanu.

ALCHIMIA VEGETALULUI. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, vă invită astăzi, la ora 16:00, la o după-amiază culturală. La Hanul "La Barieră", din incinta muzeului, va avea loc vernisajul expoziţiei "Alchimia vegetalului de la plantă la pigment textil". Evenimentul prezintă expoziţia de artă decorativă şi performance "Formă şi culoare la exteriorul casei ţărăneşti", ce va putea fi văzută astăzi şi mîine. (Roxana Vintilă)

BISTRIŢA. Ploaia torenţială căzută, joi seară, în Bistriţa a scos la suprafaţă o bombă de aruncător, informează Mediafax. Bomba, care a fost găsită pe o stradă din municipiu, era în stare de funcţionare şi putea exploda în orice moment.

EXPLOZIE. Un angajat al Fabricii Prodcomplex SA Tîrgu Mureş a fost rănit, ieri, în urma unei explozii şi a fost transportat la spital, starea acestuia nefiind gravă, transmite Mediafax. Potrivit ISU Mureş, deflagraţia s-a produs în momentul în care muncitorii lucrau la dezafectarea unui cazan. În momentul în care aceştia au acţionat cu aparatul de sudură asupra cazanului, gazele din interiorul acestuia s-au aprins şi a avut loc o explozie fără flacără.

INTERNSHIP 2008. Tîrgul de internship naţional online Internship 2008, care va dura pînă pe 30 iulie, oferă studenţilor şi tinerilor absolvenţi şansa de a beneficia de un internship într-una dintre cele mai mari companii din România, în domeniul în care doresc să-şi dezvolte o carieră. Proiectul este găzduit pe portalul www.studentcv.ro. Proiectul creează posibilitatea ca tinerii să acumuleze cunoştinţele necesare dezvoltării unei cariere de succes încă de pe băncile şcolii.

×
Subiecte în articol: observator