x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

25 Iun 2008   •   00:00

25 iunie 2008



DOSARUL "PERMISELE". Ultimii trei inculpaţi arestaţi în dosarul permiselor de conducere de la Argeş, doi poliţişti şi un director al unei şcoli de şoferi, rămîn după gratii. Instanţa supremă le-a respins acestora recursurile declarate împotriva încarcerării preventive. (M.P.)

CAZUL MINERIADEI. Dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost trimis ieri, printr-o decizie definitivă, la Parchetul Militar pentru refacerea urmăririi penale. Completul instanţei supreme a considerat că ancheta trebuie reluată de la zero, deoarece a fost făcută de un procuror care nu avea competenţa legală. În acest caz au fost deferiţi justiţiei patru acuzaţi, printre care fostul ministru de Interne, generalul (r) Mihai Chiţac, şi fostul adjunct al acestuia, generalul (r) Gheorghe Andriţa. (M. Pasă Petru)

ESCROCI IMOBILIARI. Agentul imobiliar Meltiade Bîrea, arestat preventiv în dosarul persoanelor acuzate că au escrocat mai mulţi bătrîni din Sectorul 5 din Capitală, a fost eliberat ieri pentru o cauţiune de 27.000 de lei de Tribunalul Bucureşti, care a anulat decizia instanţei inferioare. Iniţial, instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a respins cererea acestuia şi a Nicoletei Gheorghian de eliberare din arestul preventiv pe cauţiune, însă cei doi au atacat deciziile cu recurs.

CĂLDURĂ/TRENURI. Temperaturile ridicate, care vor depăşi 35-36 de grade Celsius în mai multe judeţe ale ţării, au determinat Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA să impună restricţii de viteză cuprinse între 60 şi 100 km/h pentru trenurile de călători şi 50-70 km/h pentru mărfare. (E.S)

BRĂILA. Un muncitor a murit ieri din cauza gazelor inhalate în timpul efectuării unor lucrări în interiorul unei canalizări din oraşul Ianca, judeţul Brăila. Tudorel C., 48 de ani, era în stare de inconştienţă cînd a fost scos la suprafaţă de pompieri şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat. Aflat în aceeaşi situaţie, colegul său, Aurel D., 29 ani, a putut fi stabilizat, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Brăila.

TIMIŞOARA.
Trei elevi care susţineau ieri proba orală la limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat au leşinat din cauza căldurii şi au ajuns la spital, transmite Mediafax. Directorul Serviciului de Ambulanţă din Timişoara, Iancu Leonida, a declarat ieri că elevii au fost luaţi cu salvarea de la şcoală.

CONSTANŢA.
Doi turişti din Iaşi, aflaţi în concediu pe litoral, au găsit ieri, în apropierea plajei din staţiunea Mamaia, o borsetă în care erau aproximativ 6.000 de lei, pe care au predat-o imediat la Poliţie, transmite Rompres. "Este pentru prima dată cînd este găsită în Mamaia şi adusă la poliţie o sumă aşa mare de bani. Cei doi turişti au sub 30 de ani", a menţionat, şeful Poliţiei Mamaia, Iulian Dode. Potrivit acestuia, persoana păgubită a fost identificată pe baza actelor de identitate găsite în borsetă. Este vorba de o bătrînă din Brăila care se află la mare împreună cu doi nepoţi ai săi.

CFR. Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CFR), Mihai Necolaiciuc, a fost deferit justiţiei, ieri, procurori anticorupţie acuzîndu-l de prejudicierea companiei feroviare cu peste 34 de milioane de euro. Necolaiciuc va fi judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi infracţiunea de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decît cele pentru care au fost acordate, se arata într-un comunicat al DNA remis Mediafax.

REACŢIE. În urma publicării în Jurnalul Naţional de ieri, 24 iunie a.c., a articolului intitulat "«Donaţie» de 100.000 de euro pentru blonda lui Băsescu", primarul peneral al Capitalei, Sorin Oprescu, a dispus o anchetă administrativă pentru clarificarea tuturor aspectelor semnalate. Conform articolului, Cristina Pârvulescu, protejata lui Traian Băsescu, supranumită "blonda de la Intergrare", a primit prin donaţie 100.000 de euro de la Anemari Enescu, nume geamăn cu doamna care a beneficiat de concesionarea pe 20 de ani a Expo-Flora.  

ALBA. Angajaţii, dar şi persoanele care se aflau ieri în sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba au fost evacuaţi ieri din cauza unui incendiu care a izbucnit în clădire. Potrivit primelor informaţii, într-una din sălile de şedinţe ale instituţiei s-a produs o deflagraţie urmată de un incendiu, cauzele nefiind încă stabilite. Potrivit sursei citate, în continuare se fac cercetări pentru stabilirea cauzei exacte care a dus la producerea incendiului şi a pagubelor. (Lucian Dobrater)

DOLJ.  Doi bărbaţi în vîrstă de 24 şi de 40 de ani au murit, ieri după-amiază, asfixiaţi în fîntîna din incinta Staţiunii de Cercetare Banu Mărăcine, în timp ce încercau să cureţe puţul adânc de câţiva metri. "Din ce am auzit, cei doi ar fi încercat să bage nişte pompe în fântînă pentru a drena apa", a declarat directorul Staţiunii de Cercetare Banu Mărăcine, Floarea Voicu. Conform primelor cercetări, cei doi ar fi murit din cauza intoxicării cu gaze emise de pompele de drenare a apei, care funcţionează pe benzină.

DEVA. Un şofer de TIR turc, aflat în tranzit prin România, a fost tîlhărit ieri în apropierea staţiei CFR din Deva de mai mulţi indivizi, care l-au bătut şi i-au furat actele şi banii, transmite Mediafax. Şoferul a ajuns la spital, unde medicii i-au cusut maxilarul şi l-au pansat. Cetăţeanul turc va mai rămîne cîteva zile la Deva pînă cînd autorităţile române îi vor elibera o dovadă cu care să ajungă pînă în Germania.

×
Subiecte în articol: observator