x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

26 Iun 2008   •   00:00

26 iunie 2008



MUREŞ. Mai multe bucăţi dintr-unul din cele două MIG-uri care s-au prăbuşit în zona Cristeşti – Sîntioana în august 2004, în ur­ma unei coliziuni, au fost des­co­pe­ri­te, ieri, în curtea lui Ioan Oltean din comuna Cristeşti, de cîţiva mun­citori care săpau la cana­li­za­re, transmite Rompres. Oltean a arătat că a anunţat Poliţia.

BBC. Redacţia BBC România va fi închisă de la 1 august a.c. Anun­ţul a fost făcut de către Nigel Chapman, Director of BBC World Service. Potrivit hotnews.ro, miş­ca­rea face parte dintr-un plan mai vast de relocare a resurselor BBC din Europa de Est către Orientul Apropiat. (R. D.) Dolj. Conducerea ASP a anun­­ţat, ieri, că a sistat temporar activitatea ştrandului „Zeus“, din cartierul craiovean Craioviţa No­uă, aici fiind depistate mai multe probleme. 

BRĂiLA. Crescătoria pisci­-co­lă din comuna Măxineni, judeţul Brăila, a fost adusă în pragul falimentului de o adevărată invazie de pelicani. Circa 3.000 de păsări au poposit aici în urmă cu o lună şi jumătate, iar angajaţii crescătoriei se plîng că deja au consumat circa 20 tone de peşte. Pelicanii sînt protejaţi de lege, motiv pentru care admi­nistratorii amenajării piscicole spun că nu prea au cum să acţioneze împotriva lor. (F.C.) Revin ploile! De mîine vremea va deveni instabilă, iar cerul va fi mai mult noros. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice în Banat, Crişana, Maramu­reş, Transilvania, Oltenia şi Mun­te­nia şi izolat în rest. Vîntul va avea unele intensificări mai ales în timpul ploilor. Totodată maximele la nivelul ţării în accest week-end se vor încadra între 30... 32°C. (A.A)  

ARGEŞ. Prefectul judeţului Argeş, Ion Popa, a cerut Ministe­rului Internelor introducerea examinării pe calculator pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Permise, pentru evitarea suspiciunilor de fraudă.

SUCEAVA. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Suceava au dispus, prin ordonanţă, scoaterea de sub urmărire penală a şefului Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, comisar Ioan Halaicu, cercetat pentru purtare abuzivă şi sanc­ţi­o­na­rea lui cu amendă de 1.000 de lei. Comisarul Ioan Halaicu, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a fost cercetat pentru purtare abuzivă după ce, la 31 mai 2006, ar fi exercitat acte de violenţă faţă de Ioan Rostaş.

MODIFICĂRI. În urma adoptatării unei Ordonanţe de Ur­genţă pentru modificarea reformei sanitare, va fi posibilă reorganiza­rea Ministerului Sănătăţii Publice şi se vor înfiinţa trei agenţii spe­­ci­a­­lizate, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu. Astfel, toate spitalele, institutele de sănătate publică, autorităţile de sănătate publică vor trece în subordinea agenţiei pentru sănătate publică şi asisten­ţă medicală. Se vor forma, de ase­me­nea, o agenţie pentru controlul sanitar de stat şi alta pentru dispozitive medicale şi infrastructură.  

DECIZIE-CIOMU. Tribu­na­lul Bucureşti va pronunţa peste o săptămînă decizia în cazul medicului Naum Ciomu, judecat pentru că în timpul unei operaţii a sec­ţi­o­nat penisul unui pacient. În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe medic la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune mo­ra­le de 125.000 de euro. De asemenea, acuzatului i-a fost suspendat, pentru trei ani, dreptul de practică.  

DECIZIE TRUPE. CSAT a aprobat ieri numărul forţelor şi mijloacelor Armatei României ce vor fi puse la dispoziţie în anul 2009 pentru a participa la misiuni de apărare colectivă, în sprijinul păcii, de asistenţă umanitară şi de tip coaliţie, în afara teritoriului statului romîn. „Faţă de 2008, în 2009, forţele Armatei României ce pot participa la misiuni externe se diminuează cu 541 de militari“, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.  

TIMIŞOARA. O fetiţă de pa­tru ani a ajuns în stare gravă la spital după ce, lăsată singură acasă, a căzut de la etajul al cincilea al unui bloc, medicii fiind rezervaţi în privinţa şaselor ei de supravieţuire. Protecţia Copilului a început o anchetă.

ROMĂNIA, CONDAM­NA­TĂ. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România marţi, la Strasbourg, pentru rele tratamente aplicate unuia dintre cetăţenii săi, care a fost agresat într-o secţie de poliţie, relatează AFP. CEDO a apreciat în unanimitate că reclamantul, Simion Iambor, a fost supus unor abuzuri într-o secţie de poliţie, după ce a fost arestat, la 4 aprilie 1999. El era bănuit de tentativă de furt şi violare de domici­liu. CEDO a alocat reclamantului suma de 12.000 de euro, pentru prejudicii morale.

SCUMPIRI. De la 1 iulie, Gu­vernul a majorat acciza pentru ţi­ga­rete de la 41,5 euro la 50 de euro/1.000 de ţigarete. Măsura se va resimţi în preţul plătit de fu­mă­tori pentru un pachet de ţigări, ca­re va creşte în medie cu 39 de bani. România trebuie să respecte un ca­len­dar de majorare treptată a ta­xei minime la 1.000 de ţigări, astfel încît valoarea accizei să ajungă, în 2010, la 74 de euro. (E.S)

COVASNA. Conducerea SC Drumuri şi Poduri Covasna a concediat ieri mai mulţi angajaţi, printre care se numără liderul sindicatului, Mathe Istvan, şeful de şantier, cel al secţiei de mecanizare şi un şef de birou, care au participat la două greve spontane desfăşurate la finele lunii mai, transmite Rompres.

×
Subiecte în articol: observator