x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Iun 2008   •   00:00

29 iunie 2008



RAPORT COE - România, prima la copii abandonaţi
Potrivit unui raport al Consiliului Europei, numărul copiilor abandonaţi în instituţii rămîne ridicat în România şi Bulgaria. Mamele care renunţă la nou-născuţi sînt mai ales tinere, adeseori imigrante, fără venituri. În Germania, Elveţia, Austria, Ungaria, Slovacia, Belgia, Italia au fost instalate "cutii pentru bebeluşi". Accesibile din exterior, aici poate fi abandonat un copil în mod anonim, el urmînd a fi încredinţat unor părinţi adoptivi.

CLANUL PIETROI - Alţi doi membri ai grupării s-au predat
Alţi doi dintre membrii grupării lui Sile Pietroi care au primit, vineri seară, mandat de arestare preventivă de la Curtea de Apel Bucureşti s-au predat poliţiştilor, cel de-al treilea fiind dat în urmărire. Teodor Achim a fost luat de acasă de poliţişti în cursul zilei de ieri, iar Gică Pîrvulescu s-a predat vineri seară agenţilor de la Poliţia Capitalei, împreună cu Vasile Fierbîntu, zis Sile Pietroi.

BACALAUREAT - Lucrări identice la proba de română
Gheorghe Rădulescu, preşedintele AEACE, membru într-una dintre comisiile de corectare a lucrărilor de Bacalaureat din Capitală, spune că a fost retras din comisia respectivă după ce a reclamat că zeci de lucrări de la proba scrisă de limba română erau identice. Acesta a declarat ieri că a "a fost trimis acasă" de reprezentanţii Inspectoratului Bucureşti după ce a anunţat că trei sferturi dintre lucrările corectate de el sînt "trase la xerox" după cărţile cu subiecte rezolvate.

×
Subiecte în articol: observator