MEHEDINŢI - Incendiu în Parcul Porţile de Fier
Un incendiu
devastator, propagat pe o suprafaţă de cinci hectare din Parcul Natural
Porţile de Fier, în apropierea localităţii Orşova, s-a produs în
noaptea de luni spre marţi. Rangerii din zonă, alături de pompieri,
s-au luptat cu flăcările timp de trei ore. Din cauza terenului
accidentat, care nu a permis accesul autospecialelor cu apă, acţiunea
s-a făcut manual, cu mături şi lopeţi. Cauza izbucnirii focului este o
ţigară aprinsă, aruncată la întîmplare dintr-un autovehicul aflat în
deplasare pe Drumul European 70.
MEHEDINŢI - Incendiu în Parcul Porţile de Fier
Un incendiu devastator, propagat pe o suprafaţă de cinci hectare din Parcul Natural Porţile de Fier, în apropierea localităţii Orşova, s-a produs în noaptea de luni spre marţi. Rangerii din zonă, alături de pompieri, s-au luptat cu flăcările timp de trei ore. Din cauza terenului accidentat, care nu a permis accesul autospecialelor cu apă, acţiunea s-a făcut manual, cu mături şi lopeţi. Cauza izbucnirii focului este o ţigară aprinsă, aruncată la întîmplare dintr-un autovehicul aflat în deplasare pe Drumul European 70.
BULGARIA - Protest anti-Belene
Reprezentanţi ai Greenpeace şi ai organizaţiilor neguvernamentale din Bulgaria au organizat ieri un protest faţă de începerea lucrărilor la cea de-a doua centrală nucleară din ţară, la Belene, relatează site-ul novinite.com. Protestatarii pretind că lipsa unei evaluări a impactului asupra mediului şi a unei licenţe pentru proiectul tehnic al centralei de la Belene sînt principalele motive ale organizării protestului. Săptămîna trecută, premierul bulgar Serghei Stanişev a anunţat, referindu-se la această centrală, o “renaştere a energiei nucleare bulgare”.
PARLAMENT - Modificări la legea muntelui
Deputaţii au aprobat ieri cu 180 de voturi pentru proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 21/2008 pentru modificarea Legii muntelui nr 347/2004, care consacră zona montană drept “teritoriu de interes naţional special economic, social şi de mediu”. Modificările vizează reglementarea modalităţilor de dezvoltare şi protecţie a zonei montane, considerîndu-se că aceasta – prin limitarea posibilităţilor de utilizare a terenului agricol, datorită condiţiilor de altitudine – este zonă defavorizată.
BOTOŞANI - Amendă-record pentru un abator
Un abator din comuna Roma din judeţul Botoşani a fost sancţionat marţi cu amenda maximă prevăzută de lege, 100.000 de lei, pentru încălcarea normelor de mediu. Sancţiunea a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu, ca urmare a faptului că deşeurile rezultate din procesul de abatorizare erau aruncate la întîmplare pe un teren viran de la marginea localităţii. Garda de Mediu a cerut firmei care deţine abatorul să igienizeze, în termen de 30 de zile, depozitul ilegal de resturi de animale.
Citește pe Antena3.ro