x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

20 Feb 2007   •   00:00
NEPREGATITI DE INUNDATII. Conform controlului efectuat de Directia Apelor Banat, primariile care au primit avertizare cu privire la cresteri insemnate de debite pe cursurile de apa si-au facut temele doar pe jumatate. Chiar daca a fost asigurata permanenta la sediul primariei si au fost convocate Comitetele locale pentru situatii de urgenta, localnicii nu stiau ce trebuie sa faca in caz de inundatii. Acestia aveau in gospodarie cativa saci cu nisip, insa nu cunosteau zonele de evacuare. Informarea localnicilor s-a facut prin afisare la sediul primariei si prin intermediul consilierilor locali, prin anuntare personala sau prin clopotele de la biserica. Au fost verificate Comitetele locale pentru situatii de urgenta Foieni, Giulaz, Birda, Denta si Gataia. (Elena Stan)

SULFINA LA BRUXELLES. La prima participare, dupa aderare, a ministrului roman al Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, la reuniunea Consiliului de Mediu al UE, delegatia romana va prezenta viziunea Romaniei asupra schimbarilor climatice si a organismelor modificate genetic. Ministrii Mediului din UE vor declara astazi ca urmatorul acord global asupra climei ar trebui bazat pe Protocolul de la Kyoto si pe necesitatea de mentinere a cresterii temperaturii globale. Consiliul urmeaza sa voteze o propunere a Comisiei Europene de rasturnare a clauzei de salvgardare activata de Ungaria pentru interzicerea cultivarii porumbului modificat genetic MON810 pe teritoriul sau. (Anca Aldea)

REZERVE DE APA PENTRU DOUA LUNI. Consumatorii casnici din Romania nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu rezervele de apa de care tara noastra dispune, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Autoritatile incearca sa linisteasca populatia anuntand ca in lunile februarie si martie nu vor exista diminuari ale debitelor pentru populatie. Guvernantii sunt optimisti in ceea ce priveste prognozele meteo pentru aceasta primavara cand spun ca vor cadea importante cantitati de precipitatii. Planul de urgenta in cazuri de seceta prevede ca intai va fi redus consumul de apa din agricultura, apoi din industrie, iar in cazul in care seceta persista va fi afectata si populatia, care insa va primi apa la 75% din capacitatea normala de furnizare.

×
Subiecte în articol: verde!