x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Feb 2007   •   00:00
OBLIC - Gala de film japonez
Sapte lungmetraje ale unor regizori japonezi celebri vor fi prezentate in cadrul unei gale de film japonez ce va avea loc la Cinemateca Romana intre 15 si 21 februarie. Evenimentul se va deschide joi, la Sala Eforie, cu "Duel tacut", un film al lui Kurosawa. La toate spectacolele, intrarea publicului este libera. Gala este organizata de Ambasada Japoniei la Bucuresti si Japan Foundation, in colaborare cu Arhiva Nationala de Filme si Cinemateca Romana. (Mediafax)

SI ELE - Pasapoarte pentru animale
Proprietarii de caini, pisici si dihori domestici, care doresc sa calatoreasca impreuna cu aceste animale in UE, vor fi obligati sa detina in continuare un pasaport cu date referitoare la numele, specia, rasa, data nasterii, culoarea si tipul blanii acestora. Pasaportul va fi eliberat de medicul veterinar si legalizat de directiile sanitar-veterinare, conform unui nou ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) ce va intra in vigoare la 14 februarie. (Mediafax)

AUTONOMIE - Referendum in Secuime
Consiliul National Secuiesc a initiat ieri, in judetele Covasna, Harghita si Mures, un referendum pentru autonomia acestei zone. Actiunea CNS este neoficiala, conducerea consiliului afirmand ca va trimite rezultatele referendumului Presedintiei, Guvernului si organismelor europene pentru a demonstra dorinta de autonomie a populatiei secuiesti.

ATERIZARE FORTATA - Accident aviatic la Timisoara
Un avion utilitar Apollo Fox cu doua locuri a aterizat fortat ieri pe Aeroportul AVIASAN din judetul Timis, din cauza unei defectiuni tehnice la o aripa. Potrivit Mediafax, pilotul, care avea o experienta de peste 100 de ore de zbor, a suferit un traumatism craniocerebral si o fractura deschisa la gamba, fiind transportat la Spitalul judetean din Timisoara. Cauzele accidentului nu sunt deocamdata cunoscute.

LANSARE - Un raport cu Richard Gere
Richard Gere si cameramanul Pro TV Sergiu Matei vor lansa maine, la Berlin, raportul "Dangerous Crossing", realizat de International Campaign for Tibet (ICT). Raportul pe care cei doi il vor face public prezinta pericolele cu care se confrunta tibetanii care strabat Muntii Himalaya pentru a ajunge in Nepal si apoi in India. Sergiu Matei este cel care a filmat toamna trecuta impuscarea unor refugiati tibetani de catre trupe chineze.

STOLOJAN - Noi acuze la adresa PNL
Theodor Stolojan a afirmat ieri ca, imediat dupa alegerile din 2004, au existat discutii intre liberali pentru ruperea Aliantei si apropierea liberalilor de PSD. El i-a nominalizat pe Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban si Norica Nicolai printre principalii sustinatori apropierii de PSD. In replica, vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca Stolojan este un "mincinos ordinar" si "o nulitate a vietii publice".

×
Subiecte în articol: observator