x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

04 Feb 2007   •   00:00
ORSOVA - Bac scufundat la Santierul Naval
Un bac de 15 tone al Societatii Hidrotehnica Galati s-a scufundat in Dunare, in zona Santierului Naval Orsova. Directorul general al santierului, Constantin Badoiu, a declarat ca accidentul de la Dana 4 a fost cauzat de vantul puternic care a impins bacul catre un ponton, producandu-i o spartura. Seful Biroului sigurantei navigatiei din cadrul Capitaniei Zonale Dr.Tr.Severin, cpt. Marinica Genoiu, a declarat ca nu exista pericol de poluare. (D. Mihalascu)

BUCURESTI - Alerta cu bomba la metroul Titan
Statia de metrou Titan a fost evacuata ieri la pranz pentru mai bine de o ora din cauza unei amenintari cu bomba. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan, apelul a fost facut de catre o voce de copil la numarul 112. Pirotehnistii au stabilit in cele din urma ca a fost o alarma falsa. Numarul farselor de acest gen a crescut in ultima perioada, majoritatea autorilor fiind copii. De cele mai multe ori apelantul este identificat si risca inchisoare de la 7 la 12 ani, pentru ca infractiunea este asimilata faptelor de terorism. (Lucian Florea)

SIBIU - Greva foamei la groapa de gunoi
Doi tineri din orasul sibian Cisnadie se afla de cinci zile in greva foamei, in groapa de gunoi a orasului. Sabin Milut si Ionela Vieru solicita primariei o locuinta sociala, dupa ce au adus pe lume si un baietel, aflat in prezent la spital. Cei doi sustin ca se afla pe lista de asteptare a primariei, insa abia pe pozitia 329. (Rompres)

CAPTURA - Hoti de tablouri retinuti
Trei membri ai unei bande specializate in furturi de tablouri si obiecte de arta au fost prinsi de politistii bucuresteni. Anchetatorii au stabilit ca hotii au furat 14 tablouri - unele din ele facand parte cu siguranta din patrimoniul national, in timp ce in cazul altora se fac inca expertize. Politistii au recuperat deocamdata cinci lucrari, toate semnate de Gheorghe Petrascu. Celelalte lucrari apartin lui Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Aman. Majoritatea victimelor erau persoane in varsta.

TEZAURUL DACIC - Ultima bratara are mai mult aur
Specialistii romani au finalizat expertiza celei de-a cincea bratari dacice din situl Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei, care a fost confiscata la sfarsitul anului trecut in Franta. Dupa toate probabilitatile, ultima bratara recuperata de autoritatile romane contine mai mult aur decat celelalte patru identificate anterior. Artefactele constituie probe in procesul penal al cautatorilor de comori din Muntii Orastiei, in care sunt inculpate 12 persoane. (Lucian Dobrater)

CONSTANTA - Rafuiala intre doua clanuri
Doua persoane au fost ranite in timpul unei reglari de conturi intre doua familii din municipiul Constanta. Agresorii au fost prinsi ieri dimineata, la putin timp dupa ce l-au impuscat pe unul dintre rivali cu o arma de vanatoare incarcata cu alice. Potrivit politistilor, conflictul era mai vechi si incepuse in Spania, de la o serie de litigii. (E.S.)

SECTORUL 2 - Focuri de arma in Cartierul Tei
Doi chinezi care s-au luat la cearta cu doi bucuresteni au ajuns la Politie, dupa ce au tras cu arma doua focuri. Scandalul s-a petrecut ieri dimineata, pe Strada Grigoe Moisil din Capitala, si a pornit de la un accident de circulatie. Cei doi chinezi au vrut sa iasa dintr-o parcare cu un Logan, dar soferul nu s-a asigurat si a lovit o Dacie. In altercatia izbucnita, unul dintre chinezi a scos pistolul si a tras in aer doua focuri. Totul s-a incheiat la sediul Sectiei 7 de Politie.

DOLIU - Directorul Operetei, pe ultimul drum
Fostul director al Tetrului de Opereta "Ion Dacian", prof. dr. Amza Saceanu, a fost condus pe ultimul drum de rude, colegi, fosti colegi si prieteni. Amza Saceanu a fost inmormantat in cimitirul "Izvorul Nou". Fostul director al Operetei s-a stins din viata la 1 februarie. (Rompres)

INUNDATII - Indonezia, grav afectata
Ploile torentiale din ultima vreme au paralizat Indonezia, inclusiv capitala tarii. Guvernatorul local a decretat starea de alerta. In unele cartiere ale Jakartei, nivelul apei a atins cativa metri, obligandu-i pe oameni sa-si paraseasca locuintele si sa se refugieze in moschei. Principalele artere ale capitalei indoneziene sunt complet blocate.

TRAFIC DE IARNA - Autotrenuri rasturnate
Un automarfar bulgaresc si un autocamion s-au rasturnat ieri dupa-amiaza, pe drumul E85, intre localitatile sucevene Rosiori si Oniceni. Potrivit prefectului de Suceava, Orest Onofrei, intre intrarea in judet si Falticeni s-au produs si alte accidente din cauza ninsorilor abundente. Si in judetul Harghita un autotren s-a rasturnat pe o panta intre Miercurea-Ciuc si Comanesti, pe DN 12A. (Mediafax)

BRAN - Vanzare inca neclarificat"
Situatia Castelului Bran este in continuare incerta. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a precizat ca suma de 60 de milioane de euro ceruta de avocatii familiei de Habsburg este de patru ori mai mare decat valoarea reala a castelului. "Astept oferta din partea mostenitorilor, dupa care voi face o evaluare cu o firma specializata in valori imobiliare. Dupa ce voi avea o evaluare clara, corecta, in baza unui audit de specialitate, voi spune care este suma pe care este dispus sa o dea Ministerul Culturii", a precizat Iorgulescu.

CENTENAR - Mircea Eliade, sarbatorit
Joi, 1 februarie, la Palazzo Correr, Insitutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia a inaugurat manifestarile dedicate Centenarului Mircea Eliade. Expozitia e propusa de Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti si va fi deschisa pana la 10 februarie. (T.C.)

EXPOMARIAGE - Un eveniment dedicat nuntilor
Astazi se incheie cea de-a 7-a editie a Expomariage, cea mai mare expozitie dedicata nuntilor. Evenimentul, ce a beneficiat de aportul revistei Mireasa, a inceput la 2 februarie. In doua locatii deosebite: JW Marriott Bucharest Grand Hotel si Palatul Parlamentului. Cine viziteaza Expomariage, astazi, in ultima zi, va gasi produse unicat si multe alte surprize.

DISTINCTIE - J.Lo va fi premiata la Berlin
Jennifer Lopez, protagonista si producatoare a filmului "Bordertown", va primi distinctia "Artists for Amnesty" din partea organizatiei umanitare Amnesty International, la premiera mondiala a peliculei sale, la Festivalul de film de la Berlin. Vedeta va primi premiul la 14 februarie, cu o zi inaintea premierei mondiale a filmului.
×
Subiecte în articol: observator