x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFO

INFO

de Anca Aldea    |    26 Ian 2007   •   00:00

INCA O CENTRALA NUCLEARA? Budapesta analizeaza posibilitatea de a construi a doua centrala nucleara sau de a o extinde pe actuala de la Paks, scrie ziarul Magyar Hirlap. Ministerul Economiei a pregatit deja o strategie energetica pe termen mediu, care include o analiza detaliata a necesarului de materii prime, impactul asupra mediului, nevoile energetice ale Ungariei. Organizatia ecologica Energy Club protesteaza impotriva acestui plan, insistand ca la Paks se lucreaza si acum la inlaturarea urmarilor incidentului din 2003, cand, in timpul curatirii unor tevi, a fost eliberata in aer gaz radioactiv.

ROMANIA PROTEJEAZA PESTII. Cele 19 state ale caror flote pescuiesc in Marea Mediterana au adoptat o noua serie de masuri destinate conservarii stocurilor de peste, se arata intr-un comunicat al Organizatiei de Alimentatie si Agricultura a ONU(FAO). Potrivit AFP, cei 19 participanti, intre care si Romania, la reuniunea anuala a Comisiei generale pentru pescuit in Mediterana a FAO au ajuns la un acord asupra "utilizarii unor noi tipuri de filtre, mai selective pentru navoade".

IAMA IN PARC. Si hipopotamii sunt pe cale de disparitie. Ultima comunitate de hipopotami din Congo, aflata in parcul Virunga, este amenintata de militiile rebele. In 2006, 400 de specimene au fost sacrificate pentru hrana omului. Semnalul este mai mult decat alarmant, in contextul in care in 1998 hipopotamii numarau aproximativ 22.000 de exemplare in aceasta parte a lumii, numarul lor rezumandu-se astazi la doar 900. In ultimii 11 ani, 97 de padurari de la Fondul de Conservare African au fost ucisi de rebelii care devastau parcul Virunga, noteaza Associated Press.

×
Subiecte în articol: verde!