x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFO

INFO

de Anca Aldea    |    17 Ian 2007   •   00:00

FLUTURII SCHIMBA VREMEA. Ultimul semn ca ceva este in neregula cu transformarile climatice a fost dat recent de "amiralii rosii", o specie de fluturi care traiesc opt luni pe an in America de Nord si sudul Europei. Primavara, "amiralii" se retrag in Marea Britanie pentru hibernare, dar nu rezista mult din cauza frigului. Recent, ei au fost vazuti zburand prin gradinile aproape inmugurite din Marea Britanie. "21 dintre cele 24 de luni ale ultimei perioade au fost mai calde decat de obicei. Temperaturile cresc rapid din cauza schimbarilor climatice", a declarat un specialist in mediu pentru cotidianul britanic Daily Mirror.

SALVATI ANIMALELE RARE! Oamenii de stiinta britanici au formulat o lista de zece specii de animale extrem de rare si care sunt amenintate cu disparitia. In programul de conservare a animalelor pe cale de disparitie au fost inclusi cel mai mic liliac din lume, un animalut care seamana cu un soarece, dar este extrem de veninos, si o specie de mamifer care face oua.

NU PENTRU BELENE! Greenpeace Romania se opune constructiei centralei nucleare de la Belene. "Energia nucleara nu este sigura. Avem exemplul Cernobil, niciodata nu stim ce se poate intampla. Exista problema deseurilor nucleare pentru care nu s-au gasit inca solutii. Ele sunt rezistente in mediu pana la 100.000 de ani", a adaugat responsabilul Greenpeace Romania. Bulgarii intentioneaza sa ridice centrala intr-o zona cu activitate seismica.

×
Subiecte în articol: verde!