x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Iun 2005   •   00:00

  • 2 iunie 2005
  • PREMIU INTERNATIONAL PENTRU IGCTI SI UTI. Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice (SEAP) a castigat Premiul AFCEA International Golden Link pe anul 2005 la categoria Aparare Internationala si Guvern Civil. Sistemul a fost dezvoltat pentru Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) de UTI Systems in colaborare cu TotalSoft, HP Romania si Microsoft Romania si permite institutiilor publice din Romania sa-si procure bunuri si servicii prin mijloace electronice. (Cristian Ionita)

    DECES. Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ieri trecerea in nefiinta a ambasadorului Aurel-Dragos Munteanu, care si-a servit tara in misiuni diplomatice de inalta raspundere la New York si Washington. In calitate de Reprezentant Permanent la ONU si indeosebi in perioada in care Romania a detinut mandatul de membru al Consiliului de Securitate si de Presedinte al acestui organism, ambasadorul Aurel-Dragos Munteanu s-a remarcat prin deosebite calitati de negociator, asigurand consensul Consiliului in perioada critica a inchegarii coalitiei pentru eliberarea Kuweitului. (Ana Ilie)

    CRESC DARILE. Impozitele pe terenurile agricole vor creste de la 1 ianuarie 2006, valoarea medie a impozitului anual fiind de circa 10 euro pe hectar, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, secretarul de stat in Ministerului Agriculturii, Nicolae Flaviu Lazin. Potrivit acestuia, pentru terenurile agricole de calitatea I, impozitul va fi de 360.000 lei pe hectar, iar pentru vii sau livezi tot de calitatea I, impozitul va fi de 600.000 lei pe hectar.

    INVESTITII LA TRANSAVIA. La sase luni de la darea in folosinta a unei ample investitii, Transavia estimeaza dublarea cifrei de afaceri in acest an. In primul trimestru al anului 2005 productia de carne de pasare livrata a fost de peste 5.000 de tone, aproape de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. In perioada 2003-2004 societatea a beneficiat de investitii de peste 12 milioane de euro pentru construirea si tehnologizarea abatorului de carne de pasare si pentru integrarea fluxului de productie.

    TURISM IN CIMITIR. Municipalitatea din Dragasani intentioneaza sa introduca in circuitul turistic cimitirul "Eternitatea". Aici se odihnesc strabunicii fostului presedinte ceh Vaclav Havel. Petre si Ecaterina Havel au decedat in Romania la inceputul secolului XX si au fost inmormantati in cimitirul "Eternitatea". Familia Havel a emigrat in Cehia, in Romania ramanand doar strabunicii celui care a fost simbolul luptei anticomuniste. Aici se mai afla inmormantati si scriitorul Gib Mihaescu, precum si mama inventatorului Henri Coanda. (Octavian Herta)

    LANSARE MARIAN NAZAT. Avocatul Marian Nazat isi va lansa in aceasta dupa amiaza, la ora 17:00, culegerea de eseuri "Romania de-a-ndoaselea 2004-2003; Paradoxurile unei natiuni in deriva". Evenimentul va avea loc la Targul de carte BOOKAREST, la standul editurii Humanitas. Fost procuror criminalist, in prezent, membru al Baroului Bucuresti, avocatul Nazat a mai publicat un roman politist, "In asteptarea mortii" (1994), si doua culegeri de eseuri intitulate "Starea de anormalitate" (2000) si "Starea de anormalitate 2000-2002".
    ×
    Subiecte în articol: observator romania