x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info observator

Info observator

30 Sep 2007   •   00:00

Banca Comercială Romănă a anunţat că va opri măine, pentru 24 de ore, serviciul de reincărcare prin bancomatele băncii a cartelelor telefonice Vodafone. Oprirea este cauzată de schimbarea monedei in care se calculează valoarea facturilor Vodafone, respectiv trecerea de la dolar la euro. Serviciul de reincărcare va fi suspendat intre ora 0:00 şi ora 24:00.

UNGARIA - Familie de romăni ucisă in accident

Patru membri ai unei familii din municipiul Alba-Iulia şi-au pierdut viaţa intr-un accident de circulaţie produs vineri pe Autostrada M0 din Ungaria, transmite Rompres. Victimele erau şeful Biroului de Informatică al Primăriei Municipiului Alba-Iulia, Ioan Virgil Vinţan, soţia acestuia, in vărstă de 46 de ani, şi cele două fiice, ambele studente, in vărstă de 20 şi respectiv 23 de ani. Maşina in care se aflau cei patru era condusă regulamentar şi a fost lovită din spate de un tir. A urmat un accident in lanţ in urma căruia autoturismul a luat foc şi a ars complet.

BCR - Serviciu oprit temporar

Banca Comercială Romănă a anunţat că va opri măine, pentru 24 de ore, serviciul de reincărcare prin bancomatele băncii a cartelelor telefonice Vodafone. Oprirea este cauzată de schimbarea monedei in care se calculează valoarea facturilor Vodafone, respectiv trecerea de la dolar la euro. Serviciul de reincărcare va fi suspendat intre ora 0:00 şi ora 24:00.

BIHOR - Sediu nou pentru Paşapoarte

Noul sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Bihor a fost inaugurat ieri in prezenţa secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan, intr-o clădire de pe Strada Dunării din Oradea. Acest sediu va reuni in curănd şi alte servicii publice: Evidenţa persoanelor şi Cazier judiciar. Valoarea investiţiei pentru imobil se ridică la 250.000 de lei.

VĂLCEA - Accident rutier cu trei morţi

Neglijenţa unui şofer care a trecut peste o cale ferată fără să se asigure a dus la un accident soldat cu trei morţi. Accidentul s-a produs ieri-dimineaţă pe un drum comunal din apropierea localităţii Orleşti, judeţul Vălcea. Maşina in care se aflau cei patru a fost lovită de locomotiva unui tren mărfar. Pasagerii au murit pe loc, insă şoferul vinovat a scăpat cu viaţă.

TURISM - Vas de croazieră la Constanţa

Aproape 1.000 de turişti străini, majoritatea americani, au ajuns ieri in Portul Constanţa la bordul navei de pasageri "Crystal Serenity" sub pavilion Bahamas. Vasul, cu o lungime de 250 de metri, este al doilea ca mărime dintre pasagerele care au sosit pănă in prezent in Portul Constanţa. Programul turiştilor cuprinde o excursie in Delta Dunării, vizite la muzee, la cetăţile Histria şi Adamclisi şi o degustare de vinuri.

FESTIVAL - Sinaia Forever, ediţia a XIV-a

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului "Sinaia Forever", deschisă vineri seară, dispune de un buget de peste 80.000 de euro. Fondurile sunt asigurate din sponsorizări, a declarat primarul oraşului, Vlad Oprea. In acest week-end sunt aşteptaţi să participe la evenimente peste 50.000 de turişti. La Casino au loc spectacole de teatru, la Castelul Peleş sunt organizate expoziţii şi vernisaje, iar serile, in Parcul "Dimitrie Ghica", vor fi concerte. Pe intreaga perioadă a festivalului, accesul autoturismelor in centrul oraşului este interzis.

Rom-Antique - Tărgul Anticarilor, la World Trade Plaza

Tărgul Anticarilor Rom-Antique se află la cea de-a XXVI-a ediţie. Această manifestare se bucură de un interes atăt pe plan naţional, căt şi internaţional, numărul vizitatorilor crescănd de la o ediţie la alta. Sub aceeaşi cupolă veţi putea găsi aproximativ 70 de galerii de artă şi colecţionari particulari. Piaţa obiectelor de artă de la sfărşitul secolului al XIX-lea şi inceputul secolului al XX-lea a devenit astăzi deosebit de activă, in plină dezvoltare, plasănd Bucureştiul in răndul capitalelor lumii.

TRANSILVANIA - Autostrada inaintează greu

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a declarat ieri la Timişoara că anul acesta vor fi finalizaţi primii nouă kilometri ai Autostrăzii Transilvania. Potrivit ministrului, pe tronsonul respectiv se consumă zilnic un milion de euro pe lucrări. Anul viitor, dacă se continuă in acelaşi ritm, Borbely estimează că vor fi predaţi alţi 45 de kilometri de autostradă.

DESCINDERE - Captură-record de aur, lei şi valută

Cel puţin 200 de kilograme de aur, milioane de lei şi sume importante in euro şi dolari au fost descoperite in urma unei descinderi a poliţiştilor in casa unui om de afaceri din municipiul Constanţa. Averea nedeclarată este cea mai mare captură din judeţ din ultimii ani şi face obiectul unei anchete despre care poliţiştii nu au vrut să dea mai multe amănunte. Omul de afaceri constănţean deţine terenuri şi clădiri, mai multe case de amanet şi o agenţie de pază.

×
Subiecte în articol: observator