x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia judiciară a CSM, la răscruce

Inspecţia judiciară a CSM, la răscruce

de Violeta Fotache    |    21 Iun 2008   •   00:00

Fostul preşedinte al consi­liului, în prezent vicepreşedinte al instanţei supreme, judecătorul Anton Pandrea, a propus joi desfiinţarea controalelor de fond pe care le efectuează periodic Inspecţia Judiciară a CSM la parchete şi instanţe

Pe motiv de dubii privind utilitatea controalelor de fond pe care le efectuează periodic Inspecţia Judiciară (IJ) a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la parchete şi instanţe, fostul preşedinte al consi­liului, în prezent vicepreşedinte al instanţei supreme, judecătorul Anton Pandrea, a propus, în şedinţa plenului de joi, desfiinţarea acestor controale.

 
PROPUNERE. “Ce eficienţă are? Stau plecaţi 7-8 inspectori timp de o lună pentru un control de fond, iar raportul ajunge la noi după un an. E tardiv, pentru că prezintă deficienţe semnalate cu mult timp în urmă. Propun să desfiinţăm controlul de fond şi să facem controale tematice pe chestiuni clare”, a spus Pandrea, citat de Rompres. O eva­luare generală a IJ a cerut şi un alt membru al CSM, procurorul Cristian Deliorga: “Nimeni nu a mai făcut o evaluare a inspecţiei CSM din 2005. Trebuie să ştim exact deficienţele acestui serviciu şi calitatea activităţii inspecţiei, pentru că aproape jumă­tate din percepţia asupra consiliului este dată de inspecţie”. Discuţiile purtate în şedinţa plenului au fost determinate de propunerile de mo­di­fi­care a Regulamentului Consiliului cu privire la înfiinţarea ins­pec­ţiilor regionale.

×
Subiecte în articol: observator