x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Muncii lansează o aplicaţie mobilă pentru angajatorii care folosesc zilieri

Inspecţia Muncii lansează o aplicaţie mobilă pentru angajatorii care folosesc zilieri

20 Dec 2019   •   11:17
Inspecţia Muncii lansează o aplicaţie mobilă pentru angajatorii care folosesc zilieri

Inspecţia Muncii pune la dispoziţia beneficiarilor o aplicaţie mobilă care va putea fi utilizată de către toţi angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfăşoară, a anunţat, vineri, instituţia.

"Ca urmare a înfiinţării, începând cu data de 20 decembrie 2019, a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, ca modalitate de transmitere a datelor privind evidenţa zilierilor, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia beneficiarilor o aplicaţie mobilă, care va putea fi utilizată de către toţi angajatorii care folosesc ca forţă de muncă zilieri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul Inspecţiei Muncii remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, beneficiarul/utilizatorul are obligaţia să înfiinţeze, să completeze şi să transmită Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, conform metodologiei şi modelului ce urmează a fi stabilite în termenul legal prevăzut de 60 de zile, prin ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale, să înregistreze, în Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, toţi zilierii cu care exercită activităţi cu caracter ocazional, să transmită registrul electronic, zilnic, înainte de începerea activităţii de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu beneficiarul.

Toate informaţiile necesare unui utilizator al aplicaţiei mobile "Inspectia Muncii" se vor putea obţine accesând site-ul Inspecţiei Muncii, www.inspectiamuncii.ro.

"Inspectia Muncii este o aplicaţie modernă, uşor de utilizat, care vine în sprijinul angajatorilor şi va reprezenta singura modalitate legală de înregistrare a activităţilor prestate de zilieri, fiind atât în avantajul angajatorului, cât şi al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecţia legii. Totodată, ţin să mulţumesc public echipei de lucru care, prin mult efort şi tenacitate, a făcut posibilă realizarea acestei prime aplicaţii mobile din administraţia publică centrală" , a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: zilieri inspecţia muncii aplicatie