x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectoratul Şcolar Sibiu împrumută camere de supraveghere de la Prefectură, pentru bacalaureat

Inspectoratul Şcolar Sibiu împrumută camere de supraveghere de la Prefectură, pentru bacalaureat

de Mediafax    |    22 Aug 2011   •   15:34

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Constantin Gorun, a declarat, azi, ca ISJ nu dispune de camere de supraveghere pentru probele scrise ale bacalaureatului, dar, pentru a rezolva problema monitorizarii video a candidatilor, vor fi imprumutate camere de la Prefectura Sibiu.

"In acest moment nu avem nicio camera de supraveghere. La proba care s-a desfasurat astazi nu am avut nevoie pentru ca elevii au sustinut examenul la liceul de care apartineau. Pana lunea viitoare vom incerca sa rezolvam problema camerelor de supraveghere. Vom imprumuta camerele de la Prefectura, asa cum am facut si la examenul de titularizare", a declarat Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, in cel mai scurt timp reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu vor definitiva lista cu necesarul de camere, in functie de numarul de clase in care se vor desfasura probele scrise.

"S-ar putea sa nu ne ajunga numarul de camere pe care l-am avut de la Prefectura la titularizare. Atunci am putut pune si cate doi candidati in banca pentru ca aveau materii diferite. Acum, fiind vorba despre aceeasi materie, nu se va putea. Asteptam ca, in cel mai scurt timp, sa fie finalizata lista cu necesarul de camere, in functie de cati elevi intra in fiecare clasa din centrele de evaluare", a declarat Gorun.

El a afirmat ca, in cazul in care camerele de la Prefectura nu vor fi suficiente, va cauta solutii pentru a imprumuta si de la alte institutii.

Gorun a sustinut ca achizitionarea de camere de supraveghere este imposibila.

"Si daca as avea bani pentru a cumpara camere de supraveghere, eu nu pot cumpara bunuri pentru sediile altora, avand in vedere ca, din punt de vedere legal, sediile unitatilor de invatamant nu sunt in proprietatea noastra", a explicat Gorun.

Potrivit acestuia, in judetul Sibiu, pentru sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat s-au inscris 1.908 elevi.

Elevii vor sustine examenele scrise in cinci centre, trei in Sibiu si doua in Medias. Cele trei centre din Sibiu sunt la liceele "Gheorghe Lazar", Energetic si "Independenta".

In Medias, examenul de bacalaureat se va desfasura la Scoala Nationala de Gaz si Grupul Scolar Automecanica.
Pentru corectarea lucrarilor s-au amenajat doua centre, la Colegiul Tehnic Textil si la Liceul Agricol.

×