x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intabularile penale - Sulfina cere ancheta

Intabularile penale - Sulfina cere ancheta

de Alexandru Nastase    |    03 Feb 2007   •   00:00
Intabularile penale - Sulfina cere ancheta

Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu (foto), a or donat o ancheta in cazul intabularii a peste 7.000 de hectare domeniu public de interes national, suprafete si cu protectie integrala aflate in patrimoniul UNESCO din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, la Grindu Chituc si Grindu Lupilor.

Informatiile noastre arata ca Sulfina i-a convocat la Bucuresti pe guvernatorul Rezervatiei, liberalul Paul Cononov, si pe directorul Institutului "Delta Dunarii", Romulus Stiuca, pentru explicatii, iar la discutie au participat si reprezentanti ai Oficiului National de Cadastru. Potrivit informatiilor, Sulfina nu a fost de acord cu situatia si a cerut lamuriri suplimentare. De asemenea, Corpul de Control al ministrului urmeaza sa elaboreze un raport despre situatie care sa-i fie prezentat Sulfinei.

FRAUDA FUNCIARA. 7.000 de hectare de teren administrat de ARBDD au fost ilegal intabulate in 2006 de consiliile locale ale comunelor Corbu, Sacele si Mihai Viteazu. Alte aproximativ 450 de hectare, apartinand Agentiei Domeniilor Statului, au fost si ele intabulate in aceeasi perioada. In timp ce ADS a promovat actiune in instanta, iar procesul a avut deja trei termene, ARBDD a actionat doar dupa publicarea in Jurnalul National a situatiei. La Mihai Viteazu, fiind vorba despre aplicarea Legii 213/1998, ARBDD trebuia sa anunte Ministerul Finantelor, proprietarul acelui teren, lucru care nu s-a intamplat, neindeplinindu-se astfel o obligatie de lege. Practic, ARBDD este complice la aceasta frauda funciara de proportii pusa la cale de primarii liberali ai celor trei comune.

×
Subiecte în articol: observator